Uge 47: Ugens koncerter

-B2A2761-copy-91-1529956915

Med undtagelse af et udsolgt mandagsshow kan der i denne uge lades op helt til torsdag, men så kommer der også for alvor skub i koncerterne. Vi præsenterer ugens koncerter med black, død, punk, hardcore og ... Red Warszawa.

Fotograf
Peter Troest

Ugen bliver for alvor sparket igang med et udsolgt Max & Iggor Cavalera i Pumpehuset. De gæstede for to år siden Voxhall og spillede en først og fremmest underholdende koncert, hvor nummeret ‘Roots’ blev fremført 2-3 gange. Ja, det er dem fra Sepultura. Og ja, det var dumt, at du ikke købte billet. Men hvis du nu skulle være heldig at finde en på jorden eller få fat i en fra en af de gode hajer derude, ville det være en god måde at bruge sin mandag aften på. Næste afsnit af ‘Fred til lands’ er alligevel utroligt langtrukkent. 

Vi skal helt frem til torsdag, før du atter skal op af sofaen. Her kommer den Metallica-opvarmende norske punktrio Bokassa nemlig også forbi Pumpehuset med Puppy som opvarmning og danske Social Addiction, som vandt deres plads som opvarmning gennem en konkurrence på Facebook. Bokassa spillede på sidste års Copenhell Cruise og tidligere på året med Ghost som opvarmning til Metallica i Parken. Ghost kommer endda også tilbage allerede i næste uge, så her har man altså rig mulighed for at kunne opleve begge bands uden at skulle døje med at se Metallica bagefter. Christmas came early this year.

For de følsomme, mystiske og lidt mindre punkede, men mere atmosfæriske, måske lidt kristne, men så ikke alligevel, men så lidt egyptisk mytologi og så lidt kristen igen, byder Amenra også til koncert på Stengade. Torsdagen er dog slet ikke færdig med at give gaver, og apropos at kunne få lov til at se en koncert med et band, hvor man ikke behøver lide under et langt værre hovednavn bagefter, har Baroness også valgt at spille solokoncert på Beta. Baroness gør kun dette i Danmark og Belgien under hele deres tour, og det er vi mange, der er glade for. 

Fredag står i sommermindernes tegn, da vi får et lille flashback til Copenhell i sommers, hvor Fever 333 spillede. Den amerikanske eksponentielt-succes-stigende-måske-med-en-god-skål-nepotisme-men-selvfølgelig-også-talent-bevares-supergruppe kommer og rykker Pumpehuset fra hinanden. Hvis man ikke er til store tandpastasmil, høj energi, store muskler og overtatoverede modeller, så spiller Red Warszawa på Paletten i Viborg samme dag … 

Hvis du har husket at drikke vand og har overlevet til lørdag, kan du igen vælge at trække i det følsomme gemyt og tage ind og se Motionless in White på Pumpehuset. For den hårde kerne er der neemacore med dthrrtrhrtr, eller hvad de nu hedder, på Richter i Gladsaxe – samme sted byder det groft undervurderede hardcore-band Lifesick op til slåskamp med No Zodiac. For jyderne kan der vælges i mellem snapsedød eller århusiansk smadder: Crocell spiller på Gylling Forsamlingshus i Odder, og Hatesphere buldrer løs på Kulisselageret i Horsens. Lørdagens store højdepunkt finder dog sted i København, lidt væk fra travlheden, i et vandtårn i Brønshøj. Den mægtige jættekonge Ole Luk spiller en dobbeltkoncert, som er dobbelt udsolgt, i det ekkotunge vandtårn med black metal-bandet Solbrud. Det gamle vandtårn har stået model til mange musikalske projekter og har med sin ekkotid på 13-15 sekunder en helt unik lyd. For de, der har billet, bliver dette uden tvivl en magisk oplevelse. Mayhem kommer også og spiller et udsolgt show i Pumpehuset søndag, forresten.

… og for de der ikke har billet eller bare ikke kan lide nogle af de mange andre muligheder, lørdagen har at byde på, så spiller Red Warszawa også den dag i det Musiske Hus i Frederikshavn. 

Overblik og resten af ugens program:

18.11
Max & Iggor Cavalera (BRA) Pumpehuset, København

21.11
Amenra (B), E-L-R (CH), Ylva (AUS) Stengade, København
Bokassa (N) Pumpehuset, København
Baroness (US) Beta, København

22.11
Red Warszawa (DK) Paletten, Viborg
Fever 333 (US) Pumpehuset, København
Tainted Lady (DK) relase party, Vulture Vibe (DK) High Voltage, København

23.11
Motionless In White (US) Pumpehuset, København
Rapture, Enter Obscuirty, Commando, Ungdomshuset, København
Crocell (DK), Silhouette (DK), HellMaze (DK) Gylling Forsamlingshus, Odder
No Zodiac (US), Lifesick (DK), Dthrnr (DK) Richter, Gladsaxe
Solbrud (DK) Brønshøj Vandtårn, Brønshøj
The Shaking Sensations (DK), Late Night Venture (DK) Lille Vega, København
Kurgan (DK), Vanir (DK), Hoak (DK) Pakhuset, Nykøbing Sjælland
The Three Tremors (US), Electric Hellride (DK) High Voltage, København
Brutal Kuk (N), War Of Destruction (DK), Clean Boys (DK) 1000Fryd, Aalborg
Hatesphere (DK), Makvaerk (DK), Insign (DK) Kulisselageret, Horsens
Red Warsawa (DK) Det musiske Hus, Frederikshavn

24.11
Solbrud (DK)  Brønshøj Vandtårn, Brønshøj
Mayhem (N) Pumpehuset, København