Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 5: Ugens Udgivelser

Updated
foo-fighters-medicine-at-midnight

Forlængelsen af den totale nedlukning betyder, at forårets koncerter nu begynder at blive aflyst. Fokus må derfor drejes mod de plader, der udkommer.

Det var næppe nogen kæmpe overraskelse, at samfundets nedlukning blev forlænget til udgangen af februar måned. Alligevel er der ingen, der bryder sig om nyheden. Det får også fortsat konsekvenser for afholdelsen af koncerter, hvor Viborg Metal Festival allerede har meldt, at deres festival udsættes til 2022. Det var akkurat den sidste festival i 2020, der nåede at blive gennemført, før samfundet lukkede ned første gang i 2020. Så igen ser vi ind i en periode, hvor vi må nøjes med at koncentrere os om musikken i vores anlæg. Vi ser nærmere på de plader, der udkommer i næste uge.

De store stadionrockere i Foo Fighters udgiver 'Medicine At Midnight' på fredag. Dave Grohl og co. skulle egentlig have udgivet pladen allerede i 2020, og der er ingen point for at gætte på, hvorfor den blev udsat til februar 2021. I november måned smed de dog singlen 'Shame Shame', der var en rolig rock-sang, og her i januar kom så 'Waiting on a War', der er klassisk Foo Fighters – men ligeledes tilbagelænet. Spændende om hele pladen er afdæmpet, eller om der gemmer sig endnu en radio-basker. Bandet siger selv, at den er pop-orienteret og fyldt med store, syng-med-sange. Vurdér selv.Finske Korpiklaani udgiver 'Jylhä' på fredag, hvor der igen er fokus på folkemetal med violin, harmonika og heltekvad. Lige før nytår smed de en musikvideo til nummeret 'Sanaton maa', der frit oversat betyder "jorden", der ikke siger noget. Her har de forvildet sig ud i de finske skove, og det ligner, at Emil fra Lønneberg er emigreret til nabolandet og er i lære som smed.Så er der mere fart på Angelus Apatrida fra Spanien, der spiller thrash. De smider deres syvende studiealbum, der har fået titlen 'Angelus Apatrida'. De har just smidt en lyrik-video ud med titlen 'The Age of Disinformation', hvor menneskeheden advares mod at blive slaver af moderne teknologi og propaganda. Det må siges at ramme tiden ret godt. Hele pladen udgives på fredag 5. februar 2021.Danmark er også med. Udånde udsender 'Life of a Purist' samme fredag. Det er black metal, og kan du lide den drømmende lyd, som eksempelvis Solbrud har i deres musik, så bør du også give Udånde et lyt. For et år siden smed de en video på YouTube, og det nummer er at finde på pladen, der udkommer 5. februar 2021.Nu fik vi selv åbnet for Pandoras æske med Ringenes Herre-referencer i sidste uges top 5. Når der så i kommende uge er hele to plader, der i den grad også nikker i retningen af Tolkiens univers, så er det mindste, vi kan gøre da, at nævne dem her.

Keys of Orthanc er fra Canada og har spillet noget så eksotisk som episk, atmosfærisk black metal med lidt dungeon synth ind over siden 2018. Deres fjerde plade, 'Of the Lineage of Kings', udkommer også på fredag, og indeholder blandt andet nummeret 'King of the Reunited Kingdom'. Du læste rigtigt. Fire plader siden 2018. Debutplade i 2018 og så en plade hvert år siden da. De buldrer lige så ubønhørligt derudad, som de frygtløse orker, der forlod Sarumans sorte tårn i bogen. Lidt mere afslappet og måske med et enkelt glimt i øjet har vi så ORCumentary. De har eksisteret i 15 år, og efter fem års dvale på udgivelsesfronten er de klar med 'Fully ORChestrated', som de selv udgiver. Det er 'orc rock'. Lyt selv.Mandag d. 1. februar 2021:

Old Castles  Die Wampyriskra Symphonie (Inferna Profundus Records, black metal)
StarGazer  Psychic Secretions (Nuclear War Now!, black metal)

Fredag d. 5. februar 2021:

Foo Fighters: Medicine at Midnight (Sony Music, alternativ rock)
Korpiklaani: Juhlä
Angelus Apatrida: Angelus Apatrida
Udånde: Life of a Purist
Mourners: Act I: Tragedies (Personal Records, funeral doom metal)
White Nights: Solanaceae (Iron Bonehead, black metal)
ALICEISSLEEPING: Completely Fine (Mandrone Records, grunge)
Colossus: Degenesis (Comatose Music, dødsmetal)
Sarin: You Can't Go Back (Prosthetic Records, post-metal)
Uncertainty Principle: Sonic Terror (Xenoglossy Productions, doom)
Keys of Orthanc: Of the Lineage of Kings (Naturmacht Productions, atmosfærisk black)
Bluur Thrower: Les Voutes (Les Acteurs de L'Ombre, atmosfærisk black)
Felgrave: A Waning Light (Personal Records, death/doom)
Black TarPoon: The Thad EP (selvudgivet, hård rock)
Boozewa: First Contact (selvudgivet, grunge)
ORCumentary: Fully ORChestrated (selvudgivet, ork rock)