Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

"Vi skal undgå at dømme på førstehåndsindtrykket"

Updated
"Vi skal undgå at dømme på førstehåndsindtrykket"

Den 12. marts spiller Heaven Shall Burn, August Burns Red, Whitechapel og In Hearts Wake i Pumpehuset. Vi har i den anledning fanget de forskellige bands til interview. Denne gang August Burns Red, som vi fik en snak med, primært om deres nye album ‘Phantom Anthem’.

Den 12. marts spiller August Burns Red i Pumpehuset, igen. Det er ikke meget mere end et halvt år siden, at bandet sidst stod på samme scene. Rytmeguitarist Brent Rambler fortæller om, hvordan det er at være tilbage i Danmark, og om bandets senste plade.

Førtst fremmest tillykke med udgivelse af ‘Phantom Anthem’. Godt album. I var i Danmark for kort tid siden, da i turnerede med jubilæet for ‘Messengers’. Dengang snakkede vi også sammen, så lad os fokusere på, hvad der er sket i mellemtiden, primært udgivelsen af jeres nyeste album. Hvordan føler i først og fremmest, at ‘Phantom Anthem’ er blevet modtaget?

Mange tak for det, og lad os endelig gøre det. Albummet er blevet modtaget rigtig godt. Det lader til, at vores fans kan lide pladen, hvilket naturligvis er det vigtigste. Men at vi også fik en Grammy-nominering for den (Best metal performance for nummeret ‘Invisible Enemy’), giver jo virkelig et selvtillids-boost og et mindre kick.

Hvad er tankerne bag navnet ‘Phantom Anthem’?

Titlen er baseret på en snak, vi havde i bandet på et tidspunkt. Om, at når man møder nye mennesker, så dømmer man dem på en eller anden måde automatisk på baggrund at førstehåndsindtrykket. Primært udseende. I stedet for at snakke med dem, lære dem at kende, og sætte tid af til at forstå, hvilken person man står over for. Så man ved, hvad det er for en person, inden man dømmer dem eller sætter en eller anden label på dem. Alle har et eller andet, der driver dem. Et formål eller lignende, der gør, at netop de er specielle. Man skal bare lige finde ud af, hvad det er.
 
Jeg går ud fra, at det også var tanken bag jeres albumcover?

Ja. Skyggen, eller figuren repræsenterer fantomet (phantom), og blomsten inde i figuren er hymnen (Anthem). En blomst/hymne, vi alle besidder, men som det kræver tid og lyst at opdage. Coveret er designet af Ryan Clark fra Invisible Creature, som har designet alle vores albumcovers.
Phantom Anthem album cover

Hvor er albummet indspillet?

Vi indspillede ‘Phantom Anthem i Atrium Audio i Lancaster (Pennsylvania), sammen med Carson Slovak og Grant Mcfarland. Og vi indspillede egentlig fuldstændig, som vi plejer. Lidt kedeligt faktisk, men det virker. Alle sangene var stort set færdige, så da vi ankom, begyndte vi at indspille hvert enkelt instrument. Et ad gangen. Først instrumenterne og til sidst vokal, selvom vi nogle gange starter med vokalen, mens trommerne er i gang med at blive indspillet.

Nu nævnte du selv Slovak og Mcfarland. I har efterhånden arbejdet sammen med dem på flere plader. Hvad er det, de kan, der fungerer for August Burns Red?

Basalt set er de bare gode venner. Gode venner, som vi har arbejdet sammen med, næsten siden bandet startede. Så de er blevet vores faste producer-team, og det er i høj grad, fordi de kender os, men også fordi de ikke er bange for at tænke ud af boksen og afprøve nye ting med os. Det er sjældent, de fraråder vores ideer, i stedet er de gode til at finde en vinkel, der vil fungere for os, for dem og for pladen.

Det lyder, som om I har taget skridtet videre fra jeres forrige plade, ‘Found in Far Away Places’, og leget endnu mere med elementer fra andre genrer end den klassiske metalcore. Er det et bevidst valg?

Nej, egentlig ikke. Jeg tror, der har været en naturlig udvikling fra ‘Found in Far Away Places’, som har udviklet sig til det, man hører på ‘Phantom Anthem’. Det er måske nok mere teknisk og trækker lidt mere på nogle prog-elementer, men det er ikke noget, vi har sat os ned og planlagt, at vi skulle. Det gør vi aldrig. Det er bare noget, der sker helt naturligt.
 
Der er ikke så meget ren vokal på ‘Phantom Anthem’, er det bevidst?

Det er egentlig også et ret naturligt valg. Der er ikke nogen af os, der er specielt dygtige sangere, så vi prøver at undgår for mange vokal-stykker, som vi ikke kan udføre live. Det samme, hvad angår sang-kompositionerne. Der er ikke rigtig noget, der er planlagt, det hele kommer naturligt til os i en organisk proces. Det er sjældent, vi sætter os og overtænker nummeret for at skabe et specifikt resultat. De gange, vi har gjort det, eller forsøgt det, er det ikke gået specielt godt.

Nu er I tilbage i Danmark igen, endnu en gang i Pumpehuset, hvor I også spillede sidst. Hvordan føles det at være tilbage i Danmark og denne gang med tre andre store navne inden for genren?

Vi elsker at spille i København. Det er en af vores farvorit-byer at være i og at spille i. Det er altid en fornøjelse, og vi glæder os helt vildt til at stå på scenen igen og se alle vores venner i Danmark i øjnene. At vi så gør det sammen med tre andre fede bands, gør det bare endnu sjovere. Grundlæggende er det med at have det sjovt og have en god oplevelse, når man står på scenen en basal grund for at tage ud at spille.

Hvad kan publikum forvente af koncerten?

Det samme som altid. Tonsvis af energi og en fed koncert.

Menu