Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Kandidaten vil ud at spille

Populær
Updated
Kandidaten vil ud at spille
Kandidaten vil ud at spille
Kandidaten vil ud at spille

I anledning af The Kandidates stærke debutalbum fik vi en snak med bandets ganske kendte frontmand: Jacob Bredahl himself.

Titel
Jacob Bredahl
Dato
20-01-2010
Distributør

En tandlæge havde tidligere på dagen tilladt sig at fjerne en af Jacob Bredahls visdomstænder, men der var nu ingen tegn på, at Jacob var godt bedøvet for at klare smerterne. Der kom i hvert fald et helt almindeligt interview ud af en samtalen, der kom omkring både The Kandidate og Jacobs Smart & Hard Studios.


Den måde, du kom med i bandet, var jo en kende anderledes end for de fleste bands - kan du uddybe hvordan det foregik?

”Det starter egentlig, da de sender mig præ-produktionen, der er optaget i øvelokalet, inden de kommer op til mit studie – bare så jeg lige kan høre, hvad de har gang i. Og da jeg så hører det, tænker jeg, ”nå for satan, det lyder fandeme fee’”.”

”Jeg vidste godt, de ikke havde en sanger, og de havde faktisk aflyst to gange, men havde nu besluttet sig for at indspille uden en sanger, for at finde en sanger efterfølgende. Allan (Tvedebrink, guitar) havde faktisk på et tidspunkt spurgt, sådan lidt for sjov, om det ikke var noget for mig. Det var, mens jeg stadig var med i Hatesphere.”

”Så tænkte jeg ikke så meget mere over det, og de kommer så op til studiet. Vi begynder at indspille og snakken går så i de sene nattetimer, om jeg ikke lige skulle prøve. For jeg syntes deres nye numre var – og er – rigtigt fede, og musikken ligger rimeligt meget lige til mit højreben. Også i forhold til det jeg gerne ville, hvis jeg skulle lave noget nyt som sanger, for det skulle IKKE lyde som Hatesphere – eller som alt muligt andet for den sags skyld.”

”Og så prøvede jeg at lave et nummer og det kunne alle så godt lide. Det blev gjort efter, de var taget hjem igen. Ja, det tog næsten et halv års tid fra de havde været og indspille musikken, før jeg fik lagt al vokalen.”


Så du har stået alene og indspillet, uden at de andre var der?


”Ja, det er gjort, når jeg lige havde tid og lyst. De havde skrevet stort set alle tekster. De havde planlagt alting rimeligt meget. Der var nogle få ting, der manglede noget. Jeg fik tekster smidt i hovedet, og så havde de ligesom forestillet sig, jeg skulle gøre noget. Og jeg gjorde så, som jeg selv ville, og så blev det noget helt andet, haha. Men til det bedre tror jeg - de var glade, og jeg var også en glad mand. Men det var sådan en mærkelig måde ”her er lige et nummer, jeg har sunget i dag” og så en mail med mp3 afsted. Og så skrev de tilbage ”Nå! Det var ikke som vi havde forventet, men det er fedt!”. Nogle gange var det så ikke ”fee’” andre gange var rigtigt fedt. De ting, der var dårlige måtte jeg så lave om, men jeg tror, at jeg egentlig selv var mest kritisk.”


INSPIRATION SKULLE DER TIL


Du var jo med i et musikprogram på TV for nogle år siden, hvor du talte om, at din læge frarådede dig at synge mere, og man kunne jo have fået den tanke, at det var derfor du holdt igen med at være sanger. Men hvad er grunden til, at du er i gang igen?

”Nå, nej. Øhh… Jamen, det var fordi jeg tænkte ”orv, det kunne være fedt at synge på dét og dét nummer”. Det inspirerede egentlig til, at jeg ville gøre noget ved det.”


Inspiration - et godt udgangspunkt må man sige…

”Ja, det vil jeg også sige. Det må jo betyde, at så gider man godt. Jeg fik en del tilbud om at synge i andre bands, også udenlandske, og som regel var det bare ”tak for tilbuddet, men nja…nej tak”. Men det her var bare ”fee’”.”


Da du valgte at gå med, krævede du så et nyt navn?

”Jeg krævede det ikke, men jeg foreslog det. En ting var, at det gamle musik, de havde lavet, ikke sagde mig en skid. Nu var det nye tider, nye folk, og musikken var også ny. Så de skulle overveje nyt navn, og det var de heldigvis enige i.”


Der er ikke så mange guitarleads – er det bevidst?


”Jeg tror, øhm…altså, Tvede kan sagtens spille leads, men jeg tror hverken han gider, eller der er nogen grund til det. Det er som om, det ikke er nødvendigt. Vi har nogle små bitte guitarting rundt omkring, men ikke decideret guitarsoloer. Han kan godt, men vi har ikke ment det gav mening.”

Hvordan foregår det med øvere?


”Jeg bor i Århus og resten i København. Er jeg i København for at lave noget alligevel så mødes vi, og skal vi ud at spille shows, så mødes vi også. Det er ikke et stort problem.”


TRAVLHED I DET NY-FLYTTEDE STUDIE


Har du andre bands end Last Mile og nu også The Kandidate - du har jo også travlt med studiet?

”Nej, jeg har sådan et projekt… ej, to vil jeg kalde dem. Det er ikke sikkert, man nogensinde hører mere til det. Det håber jeg dog, men der skal også lige være tiden til det. Det er meget impulsivt. Ellers nej, ”Kandidaten” og Last Mile er prioriteterne. Og studiet er jo mit levebrød – det er faktisk lige blevet flyttet til bedre lokaler, så nu skal der nok ske en masse spændende ting. Det bliver bedre end før!


Er der noget spændende på vej derfra så?


”Øj…hmm…hvad er der på vej? Jeg skal lave Straight to Your Face her i marts. Og så har jeg lige snakket med Bjørn fra Horned Almighty, som jeg forhåbentlig skal lave deres kommende plade for i april. Det ville være fedt, for jeg synes, de er fede – det slår! Og så har jeg lige mixet Japanische Kampfhörspiele, den er ”ski’e fee’”, hehe…god plade!”


Nu er pladen med The Kandidate ude. Sker der så noget særligt i den anledning?

”Lige nu giver vi en del interviews, og så kigges der lidt på tour-mulighederne. Der var noget i april – noget Europa-tour, som så ikke blev til noget. Så nu spiller vi noget herhjemme i stedet. Men der er i hvert fald en længere tour til efteråret, og forhåbentlig også nogle festivaler. Men mere om det senere. Vi vil gerne ud at spille i hvert fald!”

”Jeg ved slet ikke hvad folk mener om sådan en plade. Det er jo meget punket. Altså…det er metal, men der er jo også meget punk i.”


Jeg kan jo sige at for mit eget vedkommende, der var jeg lidt overrasket over, at jeg skulle bruge lidt tid til at få pladen ind under huden, selvom man skulle tro at en så pågående plade enten sad der fra start eller slet ikke faldt i smag

”Det er du faktisk ikke den første, der siger. Det er som om man begynder at lægge mærke til ting, som man ikke lægger mærke til først. Er det rigtigt?”


Ja, det synes jeg. Altså, lydbilledet var positivt fra start – fedt med bassen langt fremme og de rå guitarer. Den studieproducerede øvelokalelyd måske?

”Vi har prøvet at ramme lyden af bandet i stedet for lyden af det studie, som pladen er produceret i. Og så må det briste eller bære. Vi synes selv det virker, men så må vi se hvad de siger ude i verdenen.”


Der vil sikkert både være godt og skidt i responsen. Sådan er vi så mærkelige ”os anmeldere”, det giver ikke altid mening, det vi mener om tingene, haha.

”Ja, det har jeg jo prøvet før, så det… Det tager man med ro. Jeg håber bare, at folk synes, det er fed plade, og vi kommer til at give nogle fede koncerter.”


The Kandidate kan opleves i april i København, Århus og Aalborg, og er endvidere netop blevet bekræftet til SPOT-festivallen i maj måned. Og anmeldelsen af debuten og videoen til 'Give Up All Hope' finder man her.