Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens Stjerner: Hajn

Populær
Updated
hajn

Den 13-årige multiinstrumentalist Anton Bregendorf er Hajn, hvis første nummer, 'Nut', ramte æteren lidt før jul med stor opmærksomhed til følge. Vi har stukket den jyske teenager en stak spørgsmål.

Kunstner
Forfatter

Hvem er bandet?
Hajn er mig, Anton på 13 år. Jeg spiller selv alle instrumenter på numre, jeg selv komponerer og skriver. Jeg rækker så ud til mine yndlingssangere og hører, om de vil lægge en ond vokal.

Hvordan startede bandet?
Bandet startede, fordi det viste sig at være noget nær umuligt at finde andre på min alder med samme interesse og dedikation.

Så jeg besluttede sammen med min far at gå i studiet i Lydpotten i efterårsferien og indspille 'Nut' og derfter finde en feature til en ond, tung vokal. Jeg drømte om Niklas Lykke fra Livløs – og han var klar!

Hvor var din første øver?
Jeg øver hele tiden, hver dag. Jeg bruger 1-5 timer om dagen, og det er meget forskelligt, om jeg bruger tiden på trommer eller guitar. Lige for tiden er det mest guitar, fordi jeg har fået en lækker Gibson Explorer.

Hvor var din første koncert?
Hajn har stadig den første koncert til gode. Men jeg drømmer om snart at kunne komme ud at spille 'Nut' live – måske jeg kunne lokke et etableret band til at hive mig ind som speciel guest? Det kunne være fedt!

Hvem har fået øje på dig?
Det er gået over alle forventninger! Det har været en vild rejse, allerede her efter to måneder. Vigtigst af alt har metalhovederne derude taget sindssygt godt imod mig og 'Nut'. I ved, hvem I er, og jeg er evigt taknemmelig. Dernæst har jeg snart rundet hele paletten hos DR. Jeg har været i P4 nationalt, Øst og Sjælland. Jeg har været i Aftenshowet og i Anders Bøtters podcast Sort Søndag. Og i morgen kommer de fra Ultra Nyt. 'Nut' har også været i rotation i Den Tunge Radio. og jeg er blevet interviewet i Den Tunge Time.

Hvad har været din største koncert?
Der har ikke været nogen endnu, men det kommer!

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
Det er helt sikkert at være 13 år.

Hvordan har det været at indspille dit debutnummer?
Superfed oplevelse. Manden bag knapperne, NP i Lydpotten, ramte en dejlig smadret lyd spot on. Og jeg fik vinger, når folk kom forbi studiet og nikkede.

Hvad er dine inspirationer?
Ork, der er mange. Baest, Livløs, Fordærv, Nails, Pantera, Tom Petty, Bloodbath og en bunke mere.

Hvad er dine drømme?
Lige nu er drømmen at komme tilbage i studiet med NP og få lavet en ep med mere fee døø. Og på en eller anden måde at komme ud at spille det live – men den har vi ikke løst endnu. Og så vil jeg gerne lave en vinyl med ep’en. Det ville være fedt!

Hvordan vil du nå dem?
Først skal der sælges nogle T-shirts, og der skal trykkes lidt på “Køb” på hajn.bandcamp.com, så jeg kan skrabe lidt mønt sammen til studiet.

Hvordan vil du virkelig ikke ende?
Som suppe, steg og is-musiker eller i et coverband.

Hvor meget opbakning har du fra baglandet?
120% – både hos min mor og min far, mine brødre og mine venner!