Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell '22: Torsdagens tunge tråd

Updated
TR529504 copy

Efter Metallica onsdag aften, var det faktisk de endnu ældre hovednavne, der dominerede torsdagen, men der var også tung lyd fra fremtidens musik!

Dato
16-06-2022
Koncertarrangør
Fotograf
Peter Troest

Torsdagens program var naturligvis med fokus på de helt store navne, der skulle spille den store scene, Helviti op, om aftenen. KISS er på deres afskedsturné. Det har Judas Priest også været i et årti. De aldrende bands gav begge hæderlige shows, der viser, at nok siger dåbsattesten ét, men rutine og de gode sange opvejer for det. Endnu. 

Mere spændende var det at opleve hvor mange mennesker, der faktisk fandt frem til navne som Nyredolk, Blood Incantation og Konvent på den lille Gehenna-scene. Man kunne sågar fristes til at sige, at sidstnævnte måske skulle have haft lov til at prøve kræfter med Pandæmonium. Der var i hvert fald mange på plads! Det var der faktisk også da Midnight gav deres punkede black metal på Pandæmonium midt på eftermiddagen.

På selve festivalpladsen var det tid til at danne sig et overblik. Onsdag aften føltes lettere kaotisk med virkelig mange mennesker, hvorfor der ikke blev udforsket så meget. Det var som om folk enten havde fundet sig til rette, fundet deres adfærdsmønstre, eller også var der bare lidt færre mennesker torsdag. For det føltes ikke så kaotisk. Der var mere ro over Refshaleøen, så man kunne i ro og mag navigere i scenernes placering, hvordan man nemmest kom fra Hades til Gehenna osv. Samt finde de madboder, der havde lige akkurat det foder, man helst ville fortære. Her var det torsdag et herligt gensyn med både thai og en pandekage. Slet ikke så ringe endda.

Der var også mellemlaget af bands denne torsdag. KoЯn gav en bedre koncert end ventet, så der er også lidt at glæde sig til, hvis man mandag d. 27. juni 2022 har billet til KoЯns koncert i Aarhus, hvor de spiller i Aarhus Congress Center. Der har vi tidligere set Slayer og Megadeth, samt en aften med Marylin Manson. Det kan godt blive en relativt intim koncert med Jonathan Davis og co. for de, der møder frem.

Af andre etablerede navne denne torsdag aften gik det godt for Opeth og Down, mens Destruction gav en af de koncerter, vi har set med dem mange gange. Ikke noget ondt der, Schmier leverer varen hver gang, men heller ikke mere end det. Det samme med Devin Townsend omkring midnat.

Nattens triumf stod Katla for, der var hevet ind som sidste minuts erstatning for Denial of God, der har måtte aflyse både Copenhell og Death Coast festivalerne i København og Esbjerg pga. rygproblemer. Vi ønsker black metallerne god bedring og kan konstatere, at Katlas djævelse doom ikke lod noget tilbage at ønske hvad angår midnatsmesser til den hornede. Sikke et brag.

Og sådan forløb torsdagen hurtigt. Måske den dag, der bare gik hurtigere end de andre dage. Måske fordi mange, inklusiv denne anmelder, arbejdede med sit hverdagsjob inden man om eftermiddagen tog ud på Refshaleøen. Så var der koncerter i ét væk fra start til slut, og inden man får set sig om har KISS lukket Helviti ned, og Katla puttet resten af publikum.