Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RMF'13: Fredag

Populær
Updated
RMF'13: Fredag

Første dag på Royal Metal Fest 2013 blev en ganske underholdende og velspillet én af slagsen, hvor specielt de danske navne gjorde sig bemærket.

Spillested
Dato
12-04-2013
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Så er festivalsæsonen officielt skudt i gang for Devilution. Royal Metal Fest er den første festival, vi rapporterer fra i 2013. Nu nærmer alle de andre sig så hen over sommeren. Roskilde, Copenhell, Sweden Rock, Wacken, Heavy Days in Doom Town, Aalborg Metal Festival, Metal Magic, Kill Town Death Fest osv. kommer alle sammen snigende i de næste måneder.

Først gjaldt det dog Aarhus, Voxhall og Royal Metal Fest. Sidste år var de desværre så uheldige, at nogle politiske fraktioner holdt demonstration i parken over for Voxhall, hvilket pga. massivt politifremmøde gjorde det fysisk umuligt at komme ind og ud af Voxhall midt på lørdagen. Det satte nogle grimme fingeraftryk på Metal Royales regnskab pga. manglende billetindtægter. RMF'13 lå derfor i en periode og var på vippen til overhovedet aldrig at blive arrangeret.

Men foreningen Metal Royale er åbenbart ikke sådan lige til at slå ihjel. For lige pludselig blev der annonceret et par datoer i midten af april, og så vidste vi godt, hvad klokken var slået. Devilution skulle planlægge en weekend i Aarhus.  Så kom navnene stille og roligt ind, og trods en lav kassebeholdning satsede Royal Metal Fest stort med polske Vader og mægtige Satyricon fra Norge. Ingen smalle steder her. Forsalget gik lidt trægt i starten, så da vi mødte op på Voxhall fredag eftermiddag, var vi meget spændte på, hvorvidt vi skulle stå alene og se nordjyske Caro åbne Royal Metal Fest 2013, eller om vi fik selskab af metalfolket. Heldigvis kunne vi allerede ved indgangen feje alle bekymringer til side. Der var mødt folk op. Ganske positivt fremmøde endda til det allerførste band, som var førnævnte Caro.

Caro bankede rusten af Voxhalls lydanlæg og fik skudt festivalen godt i gang. De gjorde en ganske hæderlig figur, og med sange som 'Shittalker' og 'Like A Sickness' blev stemningen ligesom sat. Derefter fulgte tre danske bands, et fra Israel, et fra Færøerne og hovednavnet Vader fra Polen. Følg vores links nedenfor og læs vores anmeldelser af dem.

Læs om Bone på Royal Metal Fest 2013 her

Læs om Hamferd på Royal Metal Fest 2013 her

Læs om Dawn Of Demise på Royal Metal Fest 2013 her


Læs om Melechesh på Royal Metal Fest 2013 her

Læs om Hatesphere på Royal Metal Fest 2013 her

Læs om Vader på Royal Metal Fest 2013 her