Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Det' sørme, det' sandt, Dismember!

Updated
Pieces_december_edit

Som lækre stykker julekonfekt er Dismember klar til at gøre ventetiden frem mod juleaften lidt lettere.

Kunstner
Dato
01-12-2022

Dismember var ude med en tidlig julegave, da der tidligere i år (2022 - red.), efter mange års fravær, endelig blev mulighed for på streamingtjenesterne at lytte til tidlige svenskerdødsklassikere som 'Like an Everflowing Stream' og 'Indecent & Obscene'. Og meget mere.

Det skal fejres, og nu er det sørme, det' sandt, Dismember! Et udtryk, skribenten her ikke kan tage æren for, men et udtryk, som gennem tiden er dukket op fra forskellige folk og kanaler adskillige gange på denne tid af året. Så når sangen med ordene "Det sørme, det sandt, december" fra den kendte DR-julekalender 'Jul på Slottet' fra 1986 høres i den søde juletid, så sker der bare en automatisk "søg og erstat" i hovedet, og Dismember popper op i erindringen. Og bandet får atter en gang nogle fortjente spin på anlægget.

Og det er også så ganske givet julesange, som det fremragende svenske dødsmetal-band disker op med. Tag bare eksemplerne nedenfor.


1. 'Dreaming in Red'
"I nat var jeg til julebal i Nisseland". 

Julen er her og der og alle vegne, og har man bare lidt stress på med gaveræset, julefrokoster og hvad har vi, så påvirker det også nattens drømme. Og rød er  jo en af julens populære farver, det ved Dismember!

">


2. 'Soon to be Dead'
"Han favner hver barnesjæl på jord og lover os englevinger"

Ja, det er måske at tage forskud på det, når julen især handler om fejring af Jesu Kristi fødsel, men det er jo noget med, at julen ca. varer til påske, hvor tømrersønnen døde i en tidlig alder. Og som julesalmerne også hinter, så skal vi alle dø, nogle før end andre. Det er Dismember helt klar over!
3. 'Black Sun'
"Det var midt i julenat, hver en stjerne glimted' mat"

Julens fejring erstattede den hedenske fest, der markerede, at de mørke tider var ved at være ovre, og at solen snart kom igen for fuld styrke. Dismember hylder dog med den sorte sol vintermørket. Mørkt som en smuk julenat.
4. 'On Frozen Fields'
"Det er vinter, man forventer vel lidt kulde og sne." 
"Det er koldt og man må gå sig varm"

Dismember formår at sætte fut under den kolde tid med denne perle fra 'Massive Killing Capacity'.
5. 'Fleshless'
"Juleaften, oh hvor er du sød, så skal alle folk ha' risengrød.
Æbleskiven bliver flittigt vendt, gåsestegen er til bageren sendt."

DIsmember var forud for sin tid, og så allerede i 1993, at blodbadet i juletiden snildt kunne reduceres, og der intet galt er i at vælge risengrøden frem for kødet juleaften.