Top 5 - Gensyn på Sweden Rock Festival

Populær
Top 5 - Gensyn på Sweden Rock Festival

Sweden Rock er om noget en hyldest til svundne tider. Her er fem koncerter Jacob Dinesen ser frem til at genopleve på festivalen.

Kunstner
Dato
05-06-2013
Koncertarrangør
Forfatter

1. Candlemass
"Det aller-aller-første band jeg så på Sweden Rock, var Candlemass. Det var i 2005 med Messiah i front. I år bliver det spændende at se om de virker nærværende som dengang, eller om det bliver samme show som på Roadburn i 2011. Der virkede de alle ramt af middelsvær demens."

2. At the Gates
"Tilbage i 2008 spillede At the Gates på Sweden Rock. Dette var tidligt på deres første gendannelses-tour, og det vil jeg mene kunne mærkes. Senere på samme tour så jeg dem give en nærmest magisk koncert på Wacken. Den vil jeg godt se genopført i Sverige."

3. Accept
"Eftersigende spillede Accept en legendarisk koncert i 2005 med Udo Dirckschneider i front. Den missede jeg modvilligt. Er det for meget at bede om en surprise-gendannelse med den lille tykke mand i front?"

4. Kreator
"Tilbage i 2007 var Kreator på toppen, og på Sweden Rock gav de den, for mig, bedste koncert overhovedet i 2007. I min årsliste skrev jeg: 'Dette var ubetinget årets koncert oplevelse. Alle de sange jeg ville høre + billig bitter skyllet ned med vodka + 30 grader og høj solskin.' En gentagelse af det er vel også inde for rimelighedens grænser?"

5. Tankard
"Hvis ret skal være ret må det nok nævnes, at jeg ikke har set Tankard på Sweden Rock. Faktisk har jeg aldrig oplevet Tankard live nogetsteds. Men lur mig, om ikke det bliver en koncert, der føles et som deja-vu - blot tilført mere øl."