Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Kedelig Korncert

Populær
Updated
Kedelig Korncert
Korn spillede en utrolig kort og uinspireret koncert i Valby Hallen. Korn har efterhånden rundet vores lille land en del gange, siden de udsendte ”Take a Look in the Mirror” for to år siden. Hvorfor de koncerter så altid skal foregå i Valby Hallen er en gåde, for som bekendt er det mildt sagt et dårligt sted at afholde larmende metalkoncerter.


"Vi er IKKE Korn!"

Først på scenen var dog danske Hatesphere. Hatesphere turnerer røven i laser, og er på vej med et nyt album, ”The Sickness Within”. Arbejdsomheden har affødt denne opvarmningstjans for Korn, og på trods af lydforholdene forstod frontmand Bredahl fint at få publikum med på noderne. Og med hans århusianske accent hed det: ”Jeg skal lige sige, at vi IKKE er Korn”, hvis nogle altså skulle være i tvivl.

Der var ikke så meget nyt at spore i de nye sange, bandet luftede, men hvad gør også det, når nu Hatesphere håndterer neo-thrashen så fint. Tempoet var højt hele vejen igennem de knap tre kvarter, de havde til rådighed, på nær når sager som ”Only the Strongest…” blev trykket af i tonstungt, slæbende tempo.

Hatesphere er nu engang bedst på en lille scene i en lille klub, og Valby Hallens lydforhold ledte tankerne hen på Slayer-koncerten samme sted i vinter, hvor den hurtige thrash også blev maltrakteret på det groveste. Men der blev uden tvivl reddet nogle unge fans denne aften, selvom Hatesphere - mildt sagt - ikke helt er i samme musikalske boldgade som Korn.


Hyret guitarist

Efter en lille pause, var der så dømt Korn, og undertegnede var fra starten udstyret med en vis skepsis. Når man tænker på, hvordan Valby Hallen har ødelagt flere (ellers udmærkede) Korn-koncerter tidligere. På ”Untouchables”-touren i 2002, havde de både mesterlig opvarmning (Disturbed) og et ekstravagant sceneshow med alskens lir, såsom storskærm og sølvkonfetti.

Konfetti og storskærm var der ingenting af denne aften. Denne eneste ”attraktion”, bandet havde med, var de to bure på scenen, som konkurrencevindere havde fået æren af at blive placeret i. Billetprisen (400 kr.) kan hvert fald heller ikke bruges som undskyldning for brugen af sparekniven på det showmæssige område.

Nuvel, der blev lagt ud med den, efterhånden, faste og fede showåbner, ”Here to Stay”, men der manglede jo noget: Head, manden, som har givet sit liv til Jesus, og forladt Korn.

Bandet fortsætter dog ufortrødent, og de vil, ifølge dem selv, ikke have en ny guitarist, men de vil heller ikke bruge playbackbånd med den manglende guitar på, så guitarist, Rob Patterson (ex-Otep) er blevet hyret til at tage sig af den slags.

Det var vist meningen, at han skulle være gemt af vejen bag bagtæppet, men han var nu temmelig synlig hele koncerten igennem, hvor han stod til venstre for trommesættet, og forsøgte at gemme sig bag en forstærker.

Underligt, at det skal foregå på den måde, for han klarede sin opgave til UG med kryds og slange, og man savnede faktisk ikke Head (som alligevel havde for vane at stå på det samme sted og stene hele koncerten igennem).


Ikke godt nok

Der var på sin vis intet galt… Men lyden var ustyrligt ringe, og Korn’s sætliste alt for forudsigelig, og aaalt for kort. Man skal huske på, at Korn har udsendt deres album nummer seks, så der skulle da gerne være materiale nok til lidt mere end godt fem kvarter.

Hittene blev leveret som perler på snor, og det hele var så fint, men også bare kedeligt. Man må også sige, at Korn ikke ligefrem ligner et band, der er overvældet glade for at spille med hinanden mere, og det ser ud som om at der er gået lidt for meget pengemaskine i foretagendet. Det var meget sigende, at de langt bedste numre denne aften, alle stammede fra debuten fra 1994.

Det nye ”Twisted Transistor” var til gengæld interessant, fordi den lyder som om, Korn er på vej ud i et nyt territorium på deres kommende album. Det skal dog siges, at sangen netop var mere ”interessant” end den var ”god”.

Efter at flere generationers Korn-fans havde skrålet ”FUCK THAT!” i kor til den irriterende ”Y’all Want a Single”, sluttede koncerten efter blot fem kvarter, og så kan man spørge sig selv, om Korn kan være det bekendt til den billetpris…??

Kunstner
Spillested
Dato
05-09-2014
Trackliste
Here to Stay
Twist
Got the Life
A.D.I.D.A.S.
Dirty
Twisted Transistor
Falling Away from Me
Did My Time
Shoots and Ladders/One
Freak on a Leash
NY - Hypocrite?
Faget
Another Brick in the Wall
-------------------
Blind
Somebody, Someone
Y’all Want a Single
Karakter
2