Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell '22: Stærkt dansk thrash på hovedscenen

Updated
TR5_5317 copy
TR5_5272 copy
TR5_5260 copy
TR522023 copy
TR5_5219 copy
TR521969 copy
TR5_5323 copy
TR5_5292 copy

Ukuelige Artillery åbende hovedscenen på festivalens fjerde og varmeste dag. Det er en svær scene at spille op, men med en times forrygende thrash-koncert lykkedes opgaven for de danske veteraner. 

Kunstner
Dato
18-06-2022
Genre
Trackliste
1. The Devils Symphony
2. By Inheritance
3. Turn up the Rage
4. The Face of Fear
5. Bombfood
6. The Challenge
7. In Thrash We Trust
8. 10.000 Devils
9. Legions
10. Khomaniac
11. Terror Squad
Koncertarrangør
Fotograf
Peter Troest
Karakter
4

Der er rigeligt med danske navne på Copenhell 22. Men det er de færreste, der får lov til at prøve kræfter med den største scene Helviti. I 2017 var Hatesphere eksempelvis det eneste danske navn på hovedscenen. Jyderne gik derfra med æren i behold.

Måske er det rekord. For i år var der hele fire danske navne på Helviti. Alle fire bands slap endda godt fra det. Fra Dizzy Mizz Lizzy om onsdagen over Baest og D-A-D om fredagen til Artillery, der åbnede den store scene lørdag eftermiddag.

Det er selvsagt en stor mundfuld at spille den store scene op. Ikke bare for danske bands. For alle bands. Selv legendariske The Hellacopters kunne ikke samle alverden, da svenskerne gik på lørdag klokken 16.

Så der er nu ingen skam i, at der ikke ligefrem var proppet i båsen foran Helviti, da Artillery indtog hovedscenen klokken 13.30 på festivalens fjerde og meget varme dag.

De ukuelige thrashere har kørt på i fire årtier. Og alene i det sidste årti givet en lind strøm af koncerter i hele verden.

Det både mærkes og høres. Kvartetten spiller fuldstændig forrygende og tight sammen. Lyden skulle lige justeres under åbningsnummeret ‘The Devils Symphony’, hvor især guitarene var for lave i lydmikset. Ellers kørte det derudaf for Artillery.

Det så måske lidt spøjst ud, at gruppens bagtæppe med deres logo lignede et frimærke foran Iron Maidens enorme kulisser, der allerede stod klar på scenen til legendernes show om aftenen.
 
Men heller ikke dette sjove syn lod bandet sig mærke af. Spilleglæden og energien var i top. Michael Bastholm havde publikum i sin hule hånd og leverede en formidabel indsats som indpisker, mens han spurtede rundt på scenen. Tonerne sad lige i skabet.

Vi fik naturligvis alle de kendte klassikere, hvor Michael Stützer og Kræn Meier kørte eminent parløb på spaderne, mens Joshua Madsen og Peter Thorslund holdt rytmesektionen kørende som et frådende bæst.

Reaktionerne var heller ikke til at tage fejl fra publikum. Der blev headbanget og klappet i stor stil undervejs. Det er da også uimodståeligt svært ikke at svinge garnet, når hits som ‘Khomaniac’, By Inherentence’, ‘10.000 Devils’ og evigt seje 'Terror Squad’ bliver leveret med suveræn pondus.

Det er muligt, at Artillery ofte kan ses på de danske spillesteder eller festivaler. Men der er en grund til, at thrash-gruppen kan blive ved med at sælge billetter. Ganske enkelt, fordi bandet besidder et utroligt højt bundniveau og spillelysten stråler ud af dem – årets oplevelse på Copenhell var ingen undtagelse.