Ihærdig indsats fra altoverskyggende frontfigur

Populær
Ihærdig indsats fra altoverskyggende frontfigur

Selvom de kun har eksisteret i to år, har Counterfeit gennem deres singler og energiske liveshows bevist, at de er de næste store britiske punkrockikoner. Desværre er det ikke gået op for det danske publikum.

Kunstner
Spillested
Dato
25-03-2017
Genre
Trackliste
1. Washed Out
2. As Yet Untitled
3. Addiction
4. Romeo
5. You Can't Rely
6. Letters to the Lost
7. Family Suicide
8. For the Thrill of It
9. Close to Your Chest
10. Come Get Some
11. Lost Everything
12. Hold Fire
13. Enough
Koncertarrangør
Fotograf
Sara Lindbæk
Forfatter
Karakter
3

En næsten akavet, men trods alt meget forventningsfuld stemning bredte sig gennem den nærmest tomme sal, da pausemusikken fyldt med moderne rockklassikere blev slukket, og Counterfeit skulle gå på scenen. Med mindre end 200 solgte billetter virkede DR Koncerthusets Studie 2 som et meget optimistisk valg af venue for det unge band, der kun er et kendt navn i visse kredse – og det viste sig desværre også at være tilfældet.

Det publikum, der var samlet foran scenen og koncentreret om dens midte, var forholdvis unge teenagepiger, flere ledsaget af deres fædre, som primært var kommet af én grund – bandets frontfigur, forsanger og guitarist Jamie Campbell Bower. Udover at være model for bl.a. Dior, er den karismatiske 28-årige nemlig skuespiller, bedst kendt for sine roller i ‘Sweeney Todd’, ‘The Mortal Instruments: City of Bones’, ‘Twilight’-filmene – og skulle der blandt læserne være en Harry Potter-nørd ligesom undertegnede, spiller han også den unge Gellert Grindelwald i ‘Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1’.

Med andre ord var koncertens udprægede publikumstype ikke den store overraskelse. Og netop af denne grund lod det til at overraske bandet, at der ikke var flere gæster til stede. Aftenen inden havde de nemlig spillet en tætpakket koncert for 500+ publikummer i Hamborg.

Counterfeit lod sig imidlertid ikke påvirke af situationen og leverede et tilstedeværende og energisk show, hovedsageligt ført an af føromtalte herre. Til tider kunne man dog ærgre sig over, at bandets resterende medlemmer bevidst lod sig overskygge af frontmandens kendisstatus – havde bandet som helhed leveret et lige så højt og imponerende energiniveau, ville trådene til Londons famøse punkrocktradition og -scene stå langt klarere og allerede nu løfte Counterfeit op på det plan, de uden tvivl kommer til at ramme om nogle år.

For bandet har det, der skal til for at blive et internationalt populært moderne punkrockband. De har fængende og forholdsvis korte numre, der rent musikalsk både kan rumme aspekter fra emorocken og tunge bassede passager, man ellers bedst kender fra toneangivende bands som Deftones. Vigtigst af alt leverer de koncerter på et professionelt niveau, og de ved præcis, hvordan et ordentligt og alsidigt show skal udføres.

Under balladen ‘Letters to the Lost’ valgte den instrumentelle del af Counterfeit at trække sig tilbage og lade Jamie Campbell Bower fremføre en siddende opførelse af sangen på scenekanten, der tilførte koncerten en intim og ydmyg atmosfære. For mange af forsangerens unge fans har det uden tvivl været aftenens højdepunkt.

Efterhånden som koncerten skred frem, turde resten af gruppens medlemmer heldigvis at være mere fremme i skoene, og Counterfeit kunne med rette leve op til deres ry som et eksplosivt liveband, hvilket særligt blev understreget under de velkendte hits ‘Come Get Some’ og ‘Enough’. Det nye materiale fra bandets debutalbum ‘Together We Are Stronger’ manglede desværre stadig at komme ind under huden hos publikum, for det blev trods alt udgivet en uge før koncerten – og man kan med rette spørge, hvor strategisk klogt det er for et forholdsvis lille band at tage på en omfattende Europaturne så kort tid efter release af deres eneste plade.