Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Den fordømte sol

Populær
Updated
Den fordømte sol
Den fordømte sol
Den fordømte sol
Den fordømte sol
Den fordømte sol

Saint Vitus gjorde, hvad de kunne på Sweden Rocks Zeppelin-scene, men Winos vokal var utydelig hele koncerten igennem, og doom i høj sol fungerer simpelthen ikke optimalt.

Kunstner
Dato
07-06-2012
Distributør
Genre
Trackliste
1. Blessed Night
2. I Bleed Black
3. Clear Windowpane
4. Let Them Fall
5. The Bleeding Ground
6. Look Behind You
7. The Waste of Time
8. Mystic Lady
9. Dying Inside
10. Born Too Late
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
2

Doom metal-legenderne i Saint Vitus er aktuelle med 'Lillie: F-65' - en slags comeback for lineuppen med Scott "Wino" Weinrich på vokal. En ganske kort, måske noget forudsigelig doom-plade, som vores anmelder hyldede i forbindelse med udgivelsen for et par måneder siden.

Og med gruppens kongekoncert på Loppen for et par år siden plantet solidt i hukommelsen, var det jo med en barnlig forventnings glæde, at man stillede sig op foran en af Sweden Rocks mindre scener, Zeppelin Stage. Gråvejret var afløst af pludselig solskin, så det ved med solen i krydderen, at Wino stillede sig ind på midten af scenen og sammen med bandet begav sig ud i den nye sag, 'Blessed Night'.

Fra start var det tydeligt, at doom i høj solskin ikke er en særlig stemningsfuld oplevelse, og det hele blev ikke meget bedre af, at Winos vokal druknede fuldstændig i mixet koncerten igennem; virkelig en skam efter hans stemmemæssige magtdemonstration med The Obsessed til Roadburn-festivalen fornylig.

Rent musikalsk var der dog ikke en finger at sætte på koncerten. I Henry Vasquez har Saint Vitus fundet en mere end værdig afløser for afdøde Armando Acosta - han har virkelig spillet sig fast på sin plads i bandet. Mark Adams passer stoisk sit job på fløjen bag bassen, og altid coole Dave Chandler leverede den tunge, sekstrengede tråd.

Men alt i alt var det altså en lidt la-la oplevelse. 4 af de 10 sange var fra den nye plade, og kun majestætiske 'Let Them Fall' stod ud i mængden sammen uptempo-sagerne 'Clear Windowpane' og 'Look Behind You', der desværre savnede punch takket være de dårlige lydforhold. Mod slut satte 'Dying Inside' og 'Born Too Late' trods alt et virkeligt solidt punktum, men da var for sent at redde den skuffende koncert.

Senere på aftenen fik Devilutions udsendte en kort snak med Wino, der også afslørede, at han bestemt ikke var vild med at spille på så stor en scene - i solskinsvejr! Så hellere Loppen - "et af mine yndlingssteder", som han kaldte Christianias spillested.

Wino og co. er altid velkomne. Så længe koncerten afholdes indendørs eller omkring midnat - i ly for solens glade stråler.

">