Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RMF '18: Bølleblack med stor opsats

Populær
Updated
RMF '18: Bølleblack med stor opsats
RMF '18: Bølleblack med stor opsats
RMF '18: Bølleblack med stor opsats
RMF '18: Bølleblack med stor opsats
RMF '18: Bølleblack med stor opsats

Horned Almighty var hevet ind efter afbud fra franske Svart Crown, og de var en kapabel afløser, der med knogler og brøl gav en dyster og medrivende koncert.

Spillested
Dato
07-04-2018
Trackliste
1. World of Tombs
2. Diabolical Engines
3. Vile Works
4. Necro Spirituals
5. In Torture
6. The Great Death
7. Swallowed by the Earth
8. Discipline of the Almighty
9. Plague Propaganda
10. Blessed By Foulness
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Som afløsere gik Horned Almighty på scenen med krum hals for at redde lørdagens aftenprogram på Voxhall. Det gjorde de med bravur. I røg og dunkel belysning og med flere knogler og større opsats på mikrofonstativet end nogensinde før. Det var ged med ko på. Normalvis har Horned Almighty lidt dyreknogler på mikrofonstativet, men det var som om bandet gerne ville sætte en tyk streg under, at de altså var en værdig afløser til et af de internationale navne. Så der var store horn og kranier udover scenen.

Forsanger Simon Petersen blæser desuden også på maskeforbud, da han står og fremfører de første numre gennem et klæde, inklusive dyrekranie. Og da de begynder på den satans ’Diabolic Engines of Torment’ starter publikum for alvor op og brøler godt med. Horned Almightys black metal har samme groove som Marduk og fordrer dermed rigelig headbanging og stampen med på fødderne. Det bliver der kun sat en tyk streg under på ’Necro Spirituals’.

De brøler videre i ’In Torture We Trust’, og så er der igen crowdsurfing, mens Simon Petersen  holder sine lange skrig og brøl. Det er efterhånden fire år siden, Horned Almighty slap ’World of Tombs’ på plade, og de har derfor også et par nye numre med denne aften på hjemmebanen i Aarhus. Først spiller de nummeret ’The Great Death og derefter ’Swallowed by the Earth', der begge nok er at finde på en fortkommende plade, der forhåbentlig snart ser dagens lys. For Horned Almighty har vi oplevet mange gange på scenen og hver gang leverer de varen. Vi kunne dog sagtens også bruge en ny plade fra bandet.

Bandet slutter af med en kæmpe moshpit, og Horned Almighty viser endnu engang, at de har en god fornemmelse for det teatralske i udklædning og udsmykning, samt hvordan man effektivt afvikler en koncert med det, de selv kalder bølleblack, og som af mange er blevet døbt black’n’roll. Det er ikke voldsomt kompliceret, men det lyder godt, og de fremfører det dygtigt.