Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Langsomt vågnende vikinger

Populær
Updated
Langsomt vågnende vikinger
Langsomt vågnende vikinger
Langsomt vågnende vikinger
Langsomt vågnende vikinger
Langsomt vågnende vikinger
Langsomt vågnende vikinger
Langsomt vågnende vikinger

Vikingerne i Amon Amarth var lidt for længe om at komme i gang i det tidlige fredagsshow på Copenhells hovedscene.

Kunstner
Dato
24-06-2016
Forfatter
Karakter
3

Man er naturligvis allerede foran på point, når man som Amon Amarth klogelig har valgt at have to drager på scenen. Det er den rette vej til alle mænds hjerte. Men måske var det lige netop selvsikkerheden, forårsaget af den indlysende fornuftige beslutning angående sceneudsmykning, der gjorde, at svenskerne lagde ud med en lidt vag og rutinepræget indledning.

Det kræver stærk viljestyrke eller et meget modvilligt øre, hvis man ikke skal blive indfanget af Amon Amarths uimodståeligt catchy guitarriff – selvom onde tunger vil påstå, at de ikke har så meget andet at byde på end lige netop dette. Men det gør ikke en god koncert alene, og ser man bort fra en energisk fan-gruppe tæt på bandet, hang en sløv stemning over pladsen i løbet af de første sange.

Svenskerne skulle tilsyneladende lige sætte dragen i gear, før de gjorde det, som berettiger dem til Copenhells største scene. For da vikingetema-fanatikerne endelig åbnede for det store mjødhorn, gjorde de endnu engang det, som få kan gøre efter med lige så maskuline og insisterende sange. Det er hverken særligt klogt eller raffineret, når bandet er på scenen, men musik og udtryk rummer så mange af metalgenrens ur-elementer serveret i en rimeligt høj kvalitet, at i samme øjeblik Amon Amarth havde varmet sig selv og publikum op, var en sejr uundgåelig.

Ikke en overbevisende en af slagsen, men dog en solid arbejdssejr af den slags, som kvintetten til enhver tid kan trække hjem, fordi det er så let for selv nye lyttere at relatere til bagkataloget. Men hvor ville "Amon Amager", som nogen i redaktionen har kaldt dem, dog få meget mere ud af det hele, hvis de kunne variere lyden en anelse og måske lære to-tre grundrytmer mere til trommeslageren, turde spille lidt tungere og lave et eksperiment i ny og næ. På en dag, hvor alt ikke spiller maksimalt, sætter ensformigheden stadig for hurtigt ind, så der er plads til forbedring.

Menu