Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Flæns for fuldt hus

Populær
Updated
Flæns for fuldt hus

Lord Mantis blæste Roadburn godt i gang med deres beskidte fusion af sludge og black metal, der nogle steder sågar tilnærmede sig progressiv metal.

Kunstner
Spillested
Dato
18-04-2013
Koncertarrangør
Fotograf
Mathias Nielsen
Karakter
4

Der er ikke meget blues over Lord Mantis, selvom de kommer fra Chicago. Altså, hvis der er, så er det i hvert fald i en usædvanligt sort form. Bandet, der på Roadburn stillede som trio med kun én guitarist, tæller blandt andre Nachtmystiums trommeslager Charlie Fell på bas og vokal samt Avichis Andrew Markuszewski på guitar og vokal.

Og med udgangspunkt i sidste års 'Pervertor'-plade gav Lord Mantis så en tromlende seance, der var præget af de tres dejligt perverterede sludge. En afart, som bygger videre på Mastodons udtryk fra dengang, de stadig havde nosser af metal, men med black a la Nachtmystium, thrash som i tidligt Sepultura og såmænd også med et stænk af Meshuggahs progressive metal!

En speciel cocktail, som kan blive en lille smule udmattende på plade, men fra scenekanten var det lige, hvad der var brug for til at få torpederet festivalen godt af sted fra første dag. Fell gjorde bag bassen et stort nummer ud af at ligne den besatte Regan fra Exorcisten, når han sang... og lykkedes meget godt med det, mens guitarerne flænsede i ørerne i 'Levia'!

Det var tydeligt, at mange fik taget deres Lord Mantis-mødom i det vanen tro umuligt proppede Stage01-lokale, og der var fuld opbakning til trioens smadrede "blackened sludge", som en anmelder meget rammende har kaldt lømlernes hærg. Men det var sandelig også fornemt at blive blæst i fjæset af en så djævelsk rådden ånde så tidligt på festivalen.

I en sang som 'The Whip and The Body', som kan ses nedenfor, slog Lord Mantis nærmest over i progressiv metal, og understregede, at de kan meget mere end bare truende brutal sludge, og koncerten gav i hvert fald begejstret anledning til at holde øje med amerikanerne, når Fell ikke har travlt med Nachtmystium.

Coveret til 'Pervertor' er desuden lige til at ramme ind og hænge op, så der er faktisk ingen undskyldning for ikke at anskaffe sig - eller som minimum lytte til - disse tre djævelske lurendrejeres aktuelle plade.