Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Pretty Maids vandt på hjemmebane

Populær
Updated
Pretty Maids vandt på hjemmebane
Pretty Maids vandt på hjemmebane
Pretty Maids vandt på hjemmebane
Pretty Maids vandt på hjemmebane
Pretty Maids vandt på hjemmebane

På 45 minutter leverede Pretty Maids den gode rockkoncert, som Kiss brugte 90 minutter på ikke at servere. Det lokale band vandt uden tvivl over gæsterne.

Kunstner
Spillested
Dato
09-05-2017
Trackliste
1. Mother of All Lies
2. Kingmaker
3. Rodeo
4. Red, Hot and Heavy
5. I.N.V.U.
6. Bull's Eye
7. Little Drops of Heaven
8. Future World
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Det lå ikke just i luften, at Kiss’ supportband i Horsens skulle findes i hjembyen.

Pretty Maids på programmet lignede klart et desperat træk fra arrangørerne i håb om at sætte skub i det svigtende billetsalg til koncerten med the hottest band in the world, der ikke just er særlig hotte i Danmark.

Om Pretty Maids så rent faktisk havde en effekt på billetsalget, der angiveligt endte på kun 3.500 gæster i Casa Arena, kan vi kun gisne om.

Men en ting er sikkert. Det var godt, Pretty Maids kom med.

For hvad hovednavnet ikke kunne levere på 90 minutter, kunne danskerne på den halve tid.

Pretty Maids hev en overbevisende sejr hjem på egen bane, hvor man ikke fornemmede, at ”modstanderne” viste særlig meget respekt for opvarmingsnavnet backstage – hvis de to grupper overhovedet er stødt på hinanden.

Musikalsk har Kiss i tidernes morgen været en inspiration for Pretty Maids: Der er selvfølgelig en grund til, at danskerne har lavet et cover af ’Hard Luck Woman’, men de jordnære jyder har næppe meget til overs for Gene Simmons og Paul Stanleys' ultraegoistiske selvopfattelse.

Sådan lå det i hvert fald i luften, at der ikke var meget sympati for de amerikanske gæster.

”Nå, så skal I rigtig høre ’Beth’ og den slags, hva?” kom det kækt og med indirekte hån fra Paul Christensen halvvejs inde i koncerten.

Henvisningen til Kiss’ mest ømme nummer – ’Beth’ altså – i karrieren og Christensens spiddende pointe syntes dog at gå hen over hovederne på publikummet.

Men det gjorde nu ikke bemærkningen mindre morsom. Den vejlensiske frontmand har helt sikkert humor, og hele bandet udstrålede da også en ægte spilleglæde og gik alle til opgaven med et smil på læben.

Efter 36 års eksistens havde danskerne imponerende nok en debutant bag trommerne. Efter tolv års tjeneste på trommerne er Allan Tschicaja blevet afløst af Allan Sørensen, der blandt andre har spillet i Royal Hunt.

Sørensen viste sig at være en gedigen god erstatning og slog hårdt igennem under de tre kvarters, der bestod af nyt og gammelt.

Fra titelnummeret til sidste års ’Kingmaker’ over 1984-debutens benhårde titelnummer ’Red, Hot and Heavy’ til titelnummeret til gennembrudspladen ’Future World’, der effektivt lukkede showet.

Ken Hammer er muligvis ikke et teknisk vidunder, men har aldrig haft problemer med at hive de hårde heavy-riffs ud af ærmet.

På ’Bull’s’ Eye’ fra ’Kingmaker’ fik Horsens ægte metal med Pretty Maids, mens publikum bagefter fik det radiovenlige Pretty Maids i form af den fængende ’Little Drops of Heaven’.

Nøjagtig som aftenens hovednavn har det jyske band altid haft sans for at komponere med en bred musikalsk palet. Det efterlod Pretty Maids ingen tvivl om på de 45 minutter, de havde til rådighed, hvor skønhedsfejlene holdt sig inden for bagatelgrænsen.

Et par skæve takter fra rytmesektioner og nogle høje toner, der af og til drillede den 52-årige frontmand, var til at leve med.

Pretty Maids vidste lige præcis, hvordan den rutineret skulle skæres, og viste, at de efter tre årtier stadig er relevante og værd at høre på – modsat hovednavnet.