Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Pumpehuset blev pulveriseret

Populær
Updated
Pumpehuset blev pulveriseret
Pumpehuset blev pulveriseret
Pumpehuset blev pulveriseret
Pumpehuset blev pulveriseret
Pumpehuset blev pulveriseret
Pumpehuset blev pulveriseret
Pumpehuset blev pulveriseret
Pumpehuset blev pulveriseret

Legendariske Repulsion gæstede fredag aften Pumpehuset med deres første koncert i Danmark nogensinde, hvilket blev en kort, men eksplosiv oplevelse.

Kunstner
Spillested
Dato
10-05-2013
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Det københavnske grindcore-band Dead Instrument og dødsdrengene fra Undergang stod for supporten fredag aften, da mægtige Repulsion indtog Pumpehuset med deres første koncert på dansk grund efter en karriere, der har strakt sig over 30 år.

De to danske support-bands gør det ubetinget godt i hver deres genre, og man skal ikke snyde sig selv for de her to brutale grupper, næste gang muligheden foreligger, da de generelt bevæger sig på det højeste niveau i den danske undergrund.

Specielt trioen fra Undergang er altid leveringsdygtige i beskidt dødsmetal, hvor guitarist og frontmand David Torturdød(!) growler sig brunstigt gennem musikken. Og absolut musik, der satte et nogenlunde velsøgt Pumpehuset i den rette stemning, inden bandet, som det hele handlede om, gik på scenen.

Autentisk aura

For et par uger siden kunne kult-thrasherne fra Morbid Saint opleves på den Københavnske Dark Mental Festival. Og hvad har det så med Repulsion at gøre, kan man spørge?

Begge bands har en baggrund og lighed, som har givet dem nærmest mytologisk og autentisk aura om sig: Et fuldlængealbum udgivet for over 20 år siden og en håndfuld demoer er, hvad det er blevet til på omkring 30 år. Men materiale som lyder og står for sig selv, og for Repulsions vedkommende nok til, at de bliver betragtet som ophavsmænd til death-grindcore med ’Horrified’, der udkom i 1989, efter at gruppen havde eksisteret i fem år og i mellemtiden flirtet med Chuck Schuldiners banebrydende Death.

Dødsperler på stribe


Så naturligvis blev det til det ene nummer efter det andet fra ’Horrified’, da Repulsion gik på scenen ved 23-tiden, og et begejstret og kampklart publikum stod parate.

Frontmand og bassist Scott Carlson og de tre andre medlemmer trådte ind på scenen og lagde ud med ’Horrifieds’ åbner ’The Stench of Burning Death’. Halvandet minuts brutalitet og så var stilen lagt for resten af koncerten, der nærmest pulveriserede Pumpehuset.

’Bodily Dismemberment’, ’Radiasson Sickness’, ’Slaughter of the Innocent’, 'Pestilent Decay’ og 'Splattered Cadavers’ var blot en håndfuld af højdepunkterne fra ‘Horrified’, der blev leveret med en energisk passion fra det veloplagte band.

Inden ’Driven to Insanity’ måtte en lidt for nærgående publikummer bide en seriøs verbal sviner i sig fra frontmanden, da iPhonen kom lidt for langt op i snuden på Scott Carlson. Den eneste måde at lære det på i disse dage - tilsyneladende.

En anelse for kort

Efter femten numre stod den på ’Black Breath’, inden ’Acid Bath’ blev første ekstranummer, uden at Repulsion dog forlod scenen. ”Det kører sgu så godt, at vi ikke har tid til at gå ud og pisse”, lød det fra Carlsson, inden kvartetten brutalt pløjede sig gennem koncertens sidste numre.

45 minutter blev det til i alt, og det var måske en anelse for langt ovre i den korte ende af skalaen for et band, der med så mange år på bagen endelig debuterer på de danske breddegrader. Men til gengæld var det 45 minutters eksplosiv opvisning i sublim grind-død fra det amerikanske kultband.

Menu