Roskilde '10 Søndag: Værdigt punktum

Roskilde '10 Søndag: Værdigt punktum

Killswitch Engage leverede en god og solid afslutning på dette års Roskilde Festival.

Dato
04-07-2010
Distributør
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
4

Det var endelig lykkedes for Roskilde Festival at få fingre i metalcorens fædre, Killswitch Engage, og det blev en meget professionel og veloplagt koncert, der mest kan kritiseres for ikke at ligge tidligere i programmet, men senere på dagen.

Bandet er kendt for sin overneurotisk præcise lyd, som til tider bliver vel poleret. Live formår bandet dog at give det hele en snert løssluppenhed, som klæder musikken og giver koncerterne noget særligt.

Også på Roskilde Festival leverede Killswitch-konservatoriedrengene drevent, hvad de var blevet bestilt til og virkede ikke plagede af dårlig, eller rettere lav lyd, som så mange andre af Arena-bandene. Den sære og gakkede guitarist Adam Dutkiewicz fór rundt og var en væsentlig drivkraft i at sceneshowet blev til noget andet end det sædvanlige fra et metalcore-band.

En perlerække af hits er det efterhånden blevet til - såsom 'When Darkness Falls' og 'My Last Serenade' og vi fik de to og flere til. Endelig er har kvintetten haft succes med sin hyldest til Dio i form af hans klassiker 'Holy Diver'. Dét blev ekstranummeret og derved festivalens sidste metalnummer - og det kunne dårligt have været mere passende.