RF'14: Sløv aften med knivene fra Malmø

Populær
RF'14: Sløv aften med knivene fra Malmø

Malmø-punkerne leverede en forglemmelig koncert i Roskilde-regnen.

Kunstner
Titel
Sløv aften med knivene fra Malmö
Dato
30-06-2014
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
2

En god frontfigur kan gøre meget for et band. Således også for Slöa Knivar, som vist skal prise sig lykkelige for at have fundet sig en galionsfigur i det lille kraftværk Patricia Pneedy. Forsangeren lagde et tårnhøjt energiniveau for dagen, sådan som hun konstant sprang og kastede sig rundt på Roskildes lille Rising-scene, hvor et lille, men ihærdigt publikum havde trodset aftenens regnskyl for at få sig en ladning beskidt punk fra vores naboer på den anden side af sundet.

Bollebevægelser og kattejammer

Patricia Pneedy er en flot kvinde at se på, og det trak da heller ikke ikke fra i regnskabet, at hun havde valgt at dække sin lille, atletiske krop med de mest minimale shorts fra klædeskabet. Scenegulvet blev også genstand for masser af opmærksomhed i form af masser af utvetydige, suggestive bevægelser med balder og hofter. Desværre syntes de mange bollebevægelser at kræve så meget energi af den vævre kvinde, at det gik ud over stemmen, så der det meste af tiden kun var et hæst og forpustet råb tilbage at gøre med. Ja, punk skal selvfølgelig ikke være poleret og alt for vellydende, men her havde vi at gøre med en vokal, som lyder så uskolet, at den soniske dissonans rev og flåede i øregangene. Hvordan Pneedys stemme ville klare en måneds turne med scenegymnastik og vokale udfordringer hver aften, kan man kun frygte.

Spil noget med Slayer

Det forholdsvis lille publikum, som var mødt regnvåde op, var dog tilsyneladende ligeglade. Der skulle danses pogo i regnen, og sådan blev det. Fraset det gymnastiske powerhouse i front virkede resten af orkesteret ikke nævneværdigt tændte over at spille på Nordens største festival. Sammenspillet var et pænt stykke fra at imponere, og det var lidt sigende for koncerten, at det første mindeværdige riff skulle komme fra bandets cover af Slayer og Ice T's  'Disorder' - et medley af tre klassiske Exploited-numre. Det nummer slap bandet forbavsende godt fra. Slöa Knivar formåede at underholde den sorte skare helt i front, men forblev samlet set en lettere uvedkommende og parentetisk oplevelse.