Svensk mørke over Århus

Svensk mørke over Århus

Mægtige Marduk maltrakterede instrumenter og publikum, da de tirsdag aften gæstede Voxhall og leverede deres hurtige, sorte metal fra Sverige.

Kunstner
Spillested
Dato
07-09-2010
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
3

Morgan, Mortuus og co. er et af de mest berygtede blackmetal-bands, der ikke stammer fra Norge. Sammen med Dan Swanö og Peter Tägtgren som skiftende producere har de sikret, at Sverige ikke helt har ladet brødrene på den anden side af grænsen tage hele æren for den genre.

At se dem live er en oplevelse i sig selv. Forsanger Mortuus er faldet rigtig godt til og virker nu som en ægte frontmand. En utrolig aggressiv attitude og ikke bange for at kommandere med publikum. Dét viste sig også på Voxhall da han ville introducere 'Panzer Division Marduk' og ikke var helt tilfreds med brølet fra den anden side af scenekanten. Det måtte derfor lige gentages et par gange, og så satte bandet ellers igen i et hæsblæsende tempo. Efter nogle sange kan man blive helt stakåndet, for Marduk giver ikke ved dørene og har ikke mange sjælere i deres repertoire.

Det er fuld krigsmaling og damp på alle kedler. Marduk er en regulær krigsmaskine og det er måske også deres svaghed. Det kan godt blive lidt ensformigt, men sange som 'Funeral Bitch', 'Burn My Coffin', 'Wolves', 'World Funeral' og 'Azrael' er svære at komme udenom. De virker altså både på plade og i særdeleshed på scenen. Energiniveauet er utrolig højt og forsangeren kampsvedte da også allerede halvt igennem sættet, selvom noget af det nok også var vand han hældte ned over sig for at holde kernetemperaturen under kogepunktet.

Et lille kritikpunkt er deres trommeslager. Marduk spiller hurtigt. Rigtig hurtigt. Og nogle få gange virkede det som om trommeslageren Lars ikke helt fulgte med, eller mistede rytmen. Det var ikke ødelæggende for koncerten, men man kunne lige fornemme det i ny og næ i enkelte sange. Det upræcise trommespil og monotonien til en side, så var det dog alligevel en fornøjelse at blive revet rundt af den svenske krigsmaskine. Efter en god time føles det vitterligt som om man er blevet kørt over af en kampvogn. PÅ godt og ondt.