Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA '11: Overvinder alt

Updated
WOA '11: Overvinder alt

Skindred var mere populært end man skulle have troet, på en festival som Wacken, men det bragte også den største fest.

Kunstner
Dato
05-08-2011
Forfatter
Karakter
5

Skindred nægter bare at dø! Det walisiske blandingsprodukt der voksede ud af halvfemserne, mixer metal med reggae og dub, hvilket kan virke lidt søgt på papiret, og trættende, når bandet nu har været igang i et årtistid. Men det er det bare ikke. Så langt fra!

Fulde huse


Skindred spillede omkring fredag midnat på den teltoverdækkede W.E.T. stage, og gik igang lige som Kyuss Lives sluttede. Da jeg var til sidstnævnte, nåede jeg derfor hverken de første numre eller en plads i teltet, så fyldt var der. Med lidt møje fik jeg møvet mig indenfor, imens jeg kunne fundere over hvor fedt det var at Skindred kunne trække så mange mennesker - for hvad der stod klart allerede udenfor teltet, var nemlig, at festen i den grad var igang indenfor.

Festen, der overvinder alt


Frontmand Benji Webbes tekster handler meget om racisme og sociale problemer, hvilket han selv har haft inde på livet via sin opvækst og sit afrikanske træk. Alligevel var det noget helt andet, musikken udtrykte: Glæde og overskud pumpet ud gennem et meget tight og groovende tungt band, der ikke satte mange fingre forkert denne aften. Også lyden var med til hæve koncerten, for den var både detaljeret og basfyldt.

Webbe selv har en meget aktiv tilgang til sin rolle på scenen, og nærmest kommanderede folk til at have det sjovt - og de elskede ham for det. Hans stemme, der veksler mellem det growlede og det reggaede, gled også sømløst ud og ind af disse kontraster.

Så alt i alt kan man sige at det var en musikalsk fest med sociale budskaber. Hvor mange af de sidste, der trængte igennem til de ølvåde sjæle i teltet kan man selvfølgelig tvivle på, men måske er det i sig selv en fin måde at vise sin styrke på, sådan at overvinde noget negativt til en fest på den måde, som Skindred gjorde til denne koncert.