Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA '11: Velsmurt krigsmaskine

Updated
WOA '11: Velsmurt krigsmaskine
WOA '11: Velsmurt krigsmaskine
WOA '11: Velsmurt krigsmaskine
WOA '11: Velsmurt krigsmaskine
WOA '11: Velsmurt krigsmaskine

Hvis Hail of Bullets var gode til årets Royal Metal Fest, så var de sublime på Wacken.

Dato
06-08-2011
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
5

Man kunne godt mene, at det var lidt vanvittigt at forlade Kreator, der havde lagt godt og hårdt ud på Black Stage, for at gå ind i teltet til nogle hollændere, der på ingen måde har et ligeså imponerende CV som tyskerne.

Men Hail of Bullets er bare fed dødsmetal, der ikke må undgås. Det fede, let hysteriske growl fra Martin Van Drunen, og så en sikker tung lyd fra seje guitarister og så tilsat en simpel men effekt bund fra bassisten. Det går man ikke galt i byen - slet ikke med altid velspillende Ed Warby, som er kendt fra Gorefest, ved tønderne bagerst på scenen. Han er en vigtig kilde til, hvorfor kvintettens dødsmetal med krigstema fungerer så godt.

Det var lige før, der var overtænding på scenen, så meget spilleglæde og kampgejst var der. Martin van Drunen var en fin frontmand, som sørgede for også at komme helt ud yderst i hver side af scenekanten for at gejle de fremmødte længst ude i siderne lidt op. Det var ikke nødvendigt med dem, som havde fundet sig en plads mere centralt. De vidste fra første sekund, at det her show var noget særligt.

De helt rigtige forhold

En af årsagerne til, at det blev så fedt ligger i et ellers normalt negativt forhold: spilletiden var kort. Kun en halv time havde bandet fået, men det betød, at Hail of Bullets, der kun har et par albums og en EP ude, kunne skære alt overflødigt bort, og spille det allerfedeste. Og på den måde blev det heller ikke udstillet, at gruppens sange set i et stort billede er ret ens.

Samtidig var der vanvittig god lyd - det er lige før, det kan fornemmes på den simple optagelse med lommekamera i bunden af artiklen. En guitarlyd så tyk, så tyk, og så var der alligevel stadig plads i mixet til den herlige baslyd som bare sad som en velfortjent mavepuster.

Så naturligvis ville folk have mere, da 'Ordered Eastward' klingede ud, for både band og publikum havde tydeligvis haft en suveræn dødsmetal-oplevelse. Men det havde været så fedt, at det faktisk føltes helt i orden bare at sige tak for oplevelsen, smutte og sige "ahh, det var et godt fix", som var man afhængig af et eller andet og endelig havde fået noget til abstinenserne.

'Red Wolves of Stalin' optaget til koncerten får du her: