Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Livealbum med steril stemming

Updated
Livealbum med steril stemming
Den imponerende opsætning af musikere og show opleves ikke 100 % på cd-versionen af Therions seneste udgivelse. De symfoniske svenskere følger op på sidste års "Gothic Kabbalah" med et dobbelt live-album, der også fås med billedside til på DVD. Line-uppet er det samme som på førnævnte selvudnævnte succesalbum, og showet er optaget i Polen blot en måned efter dets udgivelse.

Setlisten er lang og spænder bredt over bandets (eller skulle man sige Christofer Johnssons) karriere. Lyden er glimrende, ikke langt fra studieindspilningsstandarden, og de mange sangere og sangerinder gør det generelt rigtigt godt. Mats Levén er dog ikke så fantastisk i det rigtigt høje register, når bandet går løs i powermetallens høje tempo og i den anden ende er Snowy Shaw heller ingen funklende stjerne udi dyb basbrummen.

Cd-versionen er en udmærket opsamling af bandets sange, og enkelte af de ældre sager lyder endda fint opkvikket af den massive udvikling udi klassisk musik, bandet har gennemgået. Men stemningen og fornemmelsen af at være en del af en koncert er på ingen måde til stede. Og dermed mister pladen lidt sin relevans, men det kan være, det til gengæld virker langt bedre, hvis man investerer i dvd’en og ser det stort anlagte show med de mange sangere og indslag som mavedans.

Kunstner
Titel
Live Gothic
Distributør
Karakter
3