Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens Monsterdrøn

Populær
Updated
Ugens Monsterdrøn
Kvaliteten af denne cd/dvd, er, at kunne høre Anthrax med deres bedste sanger nogensinde: John Bush. Anthrax live fra Chicago i december sidste år: 12 numre på cden, 16 numre på dvdden plus de sædvanlige par bonus klip og behind the scenes klip samt interaktivtet, hvor man kan vælge seervinkler i forhold til live numrene.

Det er stærkt begrænset hvor meget jeg gider glane en dvd igennem, selv når det gælder et af de gamle bands fra de gamle skovhuggerdage i 80erne. Disse dvder er jo altid fyldt op med klip af begrænset interesse udover hardcore-fankredsen og det gør sig også gældende her, selvom disse behind the scenes klip fra Anthtax da bestemt er præget af den almindeligt sunde og gode Anthrax-selvironi og hygsomhed. Men indsigtsfuldt og bevidsthedsudvidende? Nej, egentlig ikke.

Når denne "Music of Mass Destruction" alligevel vækker undertegnedes interesse - og volumeknap til live - skyldes det, at man nu sidder med en helt frisk Anthrax live-udgivelse, hvor bandets forsanger siden 1991, John Bush (ex-Armored Saint og nej tak til Metallica i sin tid!) er med - og han gør virkelig en forskel når man lytter til bandets gamle 80er numre som "Caught In A Mosh", "Indians", "I Am Law" og coveret "Antisocial", der nok var fede dengang, men bandet fandt aldrig deres sanger i hverken Neil Turbin eller Joey Belladonna. Først med Bush fandt bandet sin optimale formation, hvilket senest har kunne høres på det virkeligt gode 2003-album, "Weve Come From You All".

Dermed agerer "Music of Mass Destruction" - for undertegnede - i sin essens et såre udmærket live album, helt som i de gode gamle dobbelte live album vinyldage. Men jo-da, jeg har set og ikke kun hørt dvden, og noterer med glad mine at bandet har valgt et tæt og intimt klubshow til koncertoptagelsen frem for en festivaloptæden, hvilket giver en dejlig dundrende dynamik og en mægtig monsterdrøns-stemning.

Karakteren er svær, men givet ud fra en gennemsmitlig oplevelsesværdi. Som blot og bart Anthrax-live album kunne vi godt være kommet op i det to cifrede luftlag.

Kunstner
Titel
Music of Mass Destruction
Distributør
Genre
Karakter
3