Dan Turell og Led Zeppelin

Populær
Dan Turell og Led Zeppelin

Det kunne være så godt, og det er det også langt hen ad vejen for debutanterne i Karma Cowboys.

Titel
Shake It!
Dato
09-11-2009
Distributør
Genre
Trackliste
1. Joe’s Remote
2. Bad TV
3. Shine On Tomorrow
4. Shake It
5. Slammed Shut
6. Crazy Woman
7. Shooting Star
8. Chant No. 1
9. Keen On Gasoline
10. Why Did You
11. Wishing Well
12. Take Me
Forfatter
Karakter
3

Karma Cowboys har et dårligt navn (selvom det er citeret fra mesteren Dan Turell, lyder det stadig dumt til et rockband), lavet et umådeligt grimt cover, vedlagt et ringe pr-materiale, der oser af indforståede jokes, useriøsitet, og som er stoppet med platheder – så det starter ikke så godt for den københavnske kvartet.

Heldigvis er det meste som foregår på lydsiden stærkt medrivende. Det er musik af og for fans af halvfjerdsernes tunge rock, dog mest den bluesinspirerede af slagsen. Som det hører sig til, er det dermed en rimeligt løssluppen riffbaseret guitar, og en lys men dog rusten vokal der styrer løjerne. Oven i det har cowboyderne en ret god udnyttelse af de forskellige riffs energi, og det får bandet til at svinge gedigent og sikkert – hvert et groovy moment bliver brugt godt.

Man kan dog savne godt et personligt udtryk – enten i lyd eller selve musikken. Alt hvad de gør, er trods alt gjort før, og af folk som kan/kunne mere på deres instrumenter – at de selv nævner Led Zeppelin som inspiration høres næsten for tydeligt (Et så blasfemisk træk som at sætte mestrenes soleklare indflydelse i et dårligt lys, er der dog ingen grund til at tage).

Det er nemlig gjort så dødhamrende ordentligt, og pladen oser af et band med langt større interesse for at spille den helt rigtige musik, end for at skabe noget som for alvor har potentiale i form af unikke tiltag. Det virker i hvert fald ikke sådan, og måske netop derfor fungerer det.