Depressivt med positive takter

Populær
Depressivt med positive takter

En finurlig blanding af doom og sludge og så en vokal med masser af depressiv klang er hvad amerikanske Rwake disker op med på sin seneste udgivelse.

Kunstner
Titel
Rest
Dato
26-09-2011
Distributør
Genre
Karakter
3

Rwake blev dannet i sådan cirka 1997, men havde dengang ikke puttet "R" forrest i navnet, og gik således under det noget mere almindelige navn: Wake.

Det har sikkert været for at skille sig lidt ud - det hjælper bestemt også på internetsøgningerne - at bandet fik det ekstra bogstav med og kom til at hedde Rwake.

Det er Arkansas-gruppens andet album på Relapse Records, der udover at have været temmelig tændt på død og grind, også har haft en del år med forkærlighed for det mere sludge'ede og langsomme. Her falder Rwake fint ind med en nogle lange sange, som blander doom og metal i en tung og depressiv mikstur med klagesang, råbende vokal, som endda i nogle tilfælde køres igennem en distortion.

Godt, men ikke bedst

Musikken har reminiscenser af Neurosis, Cult of Luna og i det mere metalliske hjørne kan der også godt gå lidt Solstafir i den. Selvom det er 52 minutter, som er givet godt ud, så er det nu heller ikke fordi, at Rwake får disket op med noget, som erstatter de førnævnte bands kvaliteter.

De lange sange - halvdelen er 12 minutter eller længere - formår faktisk at komme ud i mange kroge og satser ikke bare på gentagelsens hypnotiske kraft. Det er et kvalitetstræk hos Rwake, som gør, at 'Rest' har noget at byde på, også selvom det ikke er skarpt nok til ligefrem at blive årets plade. Heldigvis kan mindre også gøre det, og når Rwake er bedst, så det faktisk en gribende god musikoplevelse at drømme sig ind i, hvor især det specielle leadarbejdet i sangen 'The Culling' virker effektivt.

Her får man et nummer fra skiven: