Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fire gange kopier

Populær
Updated
Fire gange kopier

Udmærket appetitvækker fra Caliban udfylder et tomrum, men fortæller ikke meget om, hvor næste album bringer dem hen.

Kunstner
Titel
Coverfield
Distributør
Trackliste
1. My Girlfriend's Girlfriend (Type O Negative)
2. Sonne (Rammstein)
3. Blinded By Fear (At The Gates)
4. Helter Skelter (The Beatles)
Forfatter
Karakter
3

Hvis alt går vel og Den Onde vil det, så leverer tyske Caliban deres ottende album i løbet af efteråret, men til de utålmodige fans har kvintetten indspillet fire covernumre, som skal udfylde ventetiden. Det er blevet til versioner af 'My Girlfriend's Girlfriend' af Type O Negative, landsmændene Rammsteins 'Sonne', 'Helter Skelter' af et eller andet engelsk band, der kaldte sig The Beatles (samme nummer er også udført af både Mötley Crüe og Aerosmith), og ikke mindst 'Blinded by Fear', som svenske At The Gates er ophavsmændene til.

Og bevares, det er da meget sjovt, men også af svingende væsentlighed. Liverpool-bandets nummer, der i øvrigt hører til blandt englændernes mest rockede, har godt af en gang korporlig afstraffelse, hvorimod de ildglades udskejelser om solen ikke får tilføjet meget nyt, bortset fra en vredere vokal, lidt mindre elektronik og måske en opstramning i tempo – men originalen er bedre og ja – mere original.

Hyldest til en stor mand


Den smukke hymne om kærestens kæreste giver sådan set også god mening, og er fint udført, hvis man ser bort fra, at de færreste kan toppe Peter Steeles dæmoniske stemme - endsige overgå den. Hvorvidt Caliban får noget fornuftigt ud af 'Blinded by Fear' må til gengæld være rent gætteri, når man ikke har hørt den oprindelige indspilning.

I stedet kan det konstateres, at den på både godt og ondt skiller sig ud fra mængden. Det er fint at få Død og Helvede smurt ind efter de mere melodiske numre, men skiftet til det brutale er måske netop for brutalt, og på en skive med kun fire numre passer det simpelthen ikke ind.