Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ufarlige efterligninger

Updated
ghost pantomine

En håndfuld cover-numre er lige akkurat det, Ghost serverer når de skal gøre klar til turné. Men det er en ligegyldig udgivelse.

Kunstner
Titel
Phantomime
Dato
19-05-2023
Trackliste
1. See No Evil (Television)
2. Jesus He Knows Me (Genesis)
3. Hanging Around (The Stranglers)
4. Phantom of the Opera (Iron Maiden)
5. We Don’t Need Another Hero (Thunderdome) (Tina Turner)
Karakter
2

Ghost er anno 2023 klar med 'Phantomime', der er fem cover-numre af så forskellige navne som Iron Maiden og Tina Turner for at nævne to af de største. Det er også store numre, Tobias Forge og co. har valgt at fortolke, men der pustes ikke meget nyt liv i dem. De lyder derimod præcis som man kunne forvente det når Ghost fortolker firser-hits.

Når man lige lader øjnene bevæge sig ned over listen af sange, så er det selvfølgelig navne som Genesis og førnævnte Iron Maiden og Tina Turner, der fanger opmærksomheden først. Men faktisk er det åbningsnummeret 'See No Evil' fra New York-bandet Television, der lyder bedst på EP'en.

Bevares, 'Jesus He Knows Me' lyder da også godt, men det er vitterlig bare en Ghostificering af kendte sange. Der tages ingen chancer. Der laves ikke en masse om. Tobias Forge og resten af bandet holder sig næsten for tæt op af originalerne. Pantomime-kunstneren fra Sverige gør dermed det, titlen antyder. Efterligner.Skulle man nævne noget, så er det måske netop ved Iron Maidens 'Phantom of the Opera', hvor guitararbejdet lyder mere som landsmændene Arch Enemys Michael Amott eller sågar parløbet mellem Robb Flynn og Phil Demmel i Machine Head mere end Iron Maidens duellerende guitarer. Men det tilskrives alene lyden i Ghosts helt eget univers. For det her er vitterlig bare Ghost-lyden på andres numre.

Er man stor fan af Ghost, vil det nok være meget sjovt at høre dem spille andres numre. Præcis som alle andre bands har gjort det. Og vi skal også nok få dem at høre. Ghost headliner Copenhell til sommer. Ligesom da Metallica udgav 'Garage Inc.' tilbage i 1998 og indtog Orange Scene på Roskilde Festival sommeren efter, hvor de havde tre cover-numre med.

Således kan vi nok også forvente, at Tobias Forge lige lufter et enkelt eller to af numrene på Refshaleøen i juni måned. Spørgsmålet er om vi skal have en svensk fortolkning af Mad Max midt i betonhelvedet? Det kunne lige passe. De er allerede i gang med at lufte Genesis-sangen.'Phantomime' er dog præcis lige så ligegyldig som den er vellydende. Det er Ghost, der smider en håndfuld klassikere ud i ny indpakning og dermed har noget friskt med når de tager rundt på festivalerne rundt om i Europa i sommeren 2023.