Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Lige lidt nok

Populær
Updated
Lige lidt nok

The Skull er klar med en ny udgivelse. Den er sådan set fremragende. Men skåret ind til benet er der faktisk kun tale om en single med sidevogn. Det skriger på mere.

Kunstner
Titel
The Skull
Dato
26-03-2016
Label
Genre
Trackliste
1. The Longing
2. The Skull
3. A New Generation
4. Assassin
5. Til The Sun Turns Black
Karakter
3

The Skull blev dannet i 2012 af tre tidligere medlemmer af Amerikas bedste doom metal-band, Trouble. Det var de oprindelige medlemmer af Trouble, den ikoniske forsanger Eric Wagner og trommeslager Jeff Olson samt bassisten Ron Holzner, der havde været med i Trouble i perioden 1986 til 2002. Sammen med guitaristerne Lothar Keller og Matt Goldsborough indspillede de tre The Skulls første album ’For Those Which Are Asleep’ i 2014.

Efterfølgende har der været lidt udskiftninger i besætningen i The Skull. Jeff Olson kan ikke få sit civile liv til at fungere sammen med turnéforpligtelser, så han er blevet erstattet bag trommerne af Sean Saley, der tidligere har spillet i Pentagram, og guitarist Rob Wrong, der også spiller i Witch Mountain, har afløst Matt Goldsborough.

Andet udspil

The Skull er nu klar med en opfølger til ’For Those Which Are Asleep’. Og så alligevel ikke. For den nye udgivelse består reelt kun af et nyt nummer plus en nyindspilning af sangen ’The Skull’, som har givet bandet navn, og som oprindelig var at finde på Troubles album af samme navn fra 1985. Hertil er der så tre bonussange i form af ’A New Generation’, som var at finde på debuten ’For Those Which Are Asleep’, samt to liveoptagelser af henholdsvis Trouble-sangen ’Assassin’ og The Skull-sangen ’Till the Sun Turns Black’.

Den nye sang ’The Longing’ er bestemt værdig til en udgivelse. Eric Wagner er fortsat en af de allerbedste sangere i branchen, og de to guitarister har på forbløffende vis formået at ramme Troubles oprindelige stil og lyd på en velkomponeret doom metal-sang, der tillige er godt produceret.

Den anden ”nye” (”coverversionen” af) ’The Skull’ er sandelig også en herlig sag. Det er godt at høre og blive mindet om denne sang igen i en ny indspilning med Eric Wagner i fin form.

Mere nyt materiale hurtigt, tak!

Bonussen i form af ’A New Generation’ samt de to liveindspilninger er sådan set fine nok. Men det var lidt en spand koldt vand i fjæset at gå fra spændingen ved at lytte til en ny sang med The Skull til erkendelsen af, at det i sidste ende kun var en single med bonus.

Det er dog trods alt en lytteværdig lille sag, og lad det i samme omgang også være en påmindelse om og en tilskyndelse til at bemærke, at The Skull ganske snart rammer dansk jord med to koncerter i april i henholdsvis Aalborg og København. Det kan meget vel blive et par tunge aftener.