Moderne som så meget andet

Populær
Moderne som så meget andet

Efter mange års eksistens og et debutalbum i 2004 kommer nu endelig svenske Cipher Systems andet album.

Titel
Communicate the Storms
Dato
12-09-2011
Distributør
Karakter
2

Baggrunden hedder Eternal Grief, som var et melodisk dødsmetal-ensemble fra Göteborg, som man jo helst skulle komme fra - eller i hvert fald lyde som om, at man kom fra. Det blev med tiden til Cipher System, som udgav sin første demo i 2001. Og sin debut i 2004, hvor man må sige at denne opfølger har været længe undervejs.

Bandet beskriver sig i dag som en blanding af melodisk dødsmetal, black metal og den såkaldte moderne thrash metal-bølge. Du ved, den bølge som jo efterhånden har nogle år på bagen. Og sandt at sige ligger bandet nok mest indenfor det her moderne og med masser af melodi og så en vokal, som veksler mellem det thrashede og det "døde". Og selvfølgelig ren vokal - ellers var det jo ikke moderne!

Musikken er utroligt melodisk, og man har heller ikke været bange for at benytte keyboards og samples på den i Studio Fredmann-mixede skive. Man kan nok forestille sig, at de garvede herrer, der også har erfaring fra så forskellige bands som Anata og Nightrage ikke vil blive glade for sammenligningen: men Cipher System anno 2011 lyder som en mere metallisk variant af metal-party-popperne i Sonic Syndicate.

Der er en udmærket sangskrivning, men man fristes også til at beskrive musikken ved et udtryk som blev anvendt som overskrift i en anmeldelse her på Devilution for est par uger siden: "Inderligt ligegyldigt".

Åbneren og titelnummeret er udmærkede, men det hele er bare hørt før. For ofte. Så derfor må bandet konkurrere imod andre lignende bands som fx Icon in Me og sin egen genres hæmsko. Og til det skiller bandet sig ikke nok ud til ikke bare at blive endnu et band i mængden.

Men det skal nu nok gå for bandet, især hvis Nuclear Blast skulle få brug for at kaste penge efter nogle andre end selskabets darlings i Sonic Syndicate.

Der er lidt tekst og musik at fornøje sig med herunder: