Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Groovy debut med tyngde

Updated
RAMBUK Chains Cover

Danske Rambuk albumdebuterer og mens de musikalsk minder om Job For A Cowboy, så er det så godt lavet, at de slipper af sted med det.

Kunstner
Titel
Chains
Dato
14-01-2022
Trackliste
1. Confess
2. By a Thread
3. Icarus Flight
4. Sic Semper Tyrannis
5. 23 & 1
6. Death of the Chosen
7. Rats in the Walls
8. Hate Me
9. Repent
Karakter
3

Rambuks debutplade hedder 'Chains', og er en tung omgang groovy heavy metal, der låner lidt fra thrashen. Hvis den betegnelse lyder bekendt, så er det fordi, det lige præcis er den type musik, amerikanske Job For A Cowboy har gjort en karriere ud af. Da vi anmeldte deres EP fra november 2020, 'Beneath the Corpses' skrev vi da "... retrospektivt kan man måske godt undre sig over, at der ikke har været flere danske bands, der skelede bare lidt til Lamb of God, når der skulle findes på noget i øveren."

Det har Rambuk gjort. Både musikalsk og på vokalen fra Alexander Kirk Jørgensen minder Rambuk om Job For A Cowboy. Mens der ikke er så mange point for kreativitet på det område, så henter Rambuk det ind på mange andre fronter. Med tanke på, at det her er en debutplade, så lyder det altså virkelig godt. Tyngde, plads til alle instrumenter, stram rytmesektion fra trommeslager Mikklel Grenaa Frederiksen og bassist Andreas Fuglede Nielsen, samt luft i mixet gør, at det på ingen måder lyder som en debut. Bandet selv siger, at 'Chains' er større, vildere og bedre produceret. De har ret i alle tre ting.De har selv har lagt videoer ud til numre som 'Icarus Flight', '23 & 1' og 'Death of the Chosen', og det er klart den sidste, der falder bedst i denne anmelders smag. Et herligt melodisk stykke i nummerets anden halvdel, der tager det til et andet niveau end det frontalangreb, de andre sange er fra start til slut. Samme elementer leger de med på 'Rats in the Walls', hvor guitarerne fra Frederik Hammer Berthelsen og Asger Aaen Nedergaard får lov at strække ben.

Rambuk er fra København, og har udgivet pladen på deres eget selskab, der har fået navnet Bukkebruse Records. Dem var der kun tre af i eventyret, mens Rambuk dog er fem i bandet. De har, som nævnt, ladet sig inspirere af bands som Job For A Cowboy, men det er også tydeligt, at de har arbejdet med musikken selv. Lytter man til 'Beneath the Corpses' og derefter til 'Chains', så er det tydeligt, at det er deres egen stil, de har udviklet. Og der er stadig nakker, der kan sættes i sving som på 'Hate Me', så Rambuk vil afgjort være et band, der kan levere varen på de skrå brædder.Er man fan af den groovy dødsmetal med en snert af thrash, så er Rambuk et spændende navn på de danske scene, der nu står med deres første plade og er klar til at tage den skridtet videre.