Klassisk doom

cover_1528204917301098

The Skull har udgivet album nummer to. Det i den grad godtaget, selvom det ikke får dommedagsklokkerne helt op at ringe.

Kunstner
Titel
The Endless Road Turns Dark
Dato
07-09-2018
Genre
Trackliste
1. The Endless Road Turns Dark
2. Ravenswood
3. Breathing Underwater
4. The Longing
5. From Myself Depart
6. As the Sun Draws Near
7. All That Remains (Is True)
8. Thy Will Be Done
Karakter
4

The Skull er, som det vil være Devilutions flittige læsere bekendt, et band stiftet af tidligere medlemmer af det ikoniske amerikanske doom metal-band Trouble. The Skull blev stiftet af ex-Trouble-medlemmerne Eric Wagner og trommeslager Jeff Olson samt bassisten Ron Holzner, der havde været med i Trouble i perioden 1986 til 2002.

Bandet udgav deres første album ’For Those Which Are Asleep’ i 2014 og er nu klar til opfølgeren ’The Endless Road Turns Dark’. Indimellem de to udgivelser har der været en ep-udgivelse samt et par singler. Jeff Olson har i mellemtiden forladt The Skull, men en mere end værdig erstatning er fundet i den tidligere Cathedral-trommeslager Brian Dixon.

Albummet lægger fornuftigt ud med titelsangen, der oser af klassisk doom med sit sløve tempo og med Eric Wagners karismatiske vokal. Wagner har bestemt en af metallens store, om end lidt oversete stemmer. Det må dog indrømmes, at Wagner ikke lyder helt så indædt og desperat på ’The Endless Road Turns Dark’, som det var tilfældet på Troubles tidligste udgivelser.

Anden sang på albummet er ’Ravenswood’, der også er første singleudspil fra albummet. Sangen viser The Skull fra en mere let tilgængelig side, men det er bestemt en flot doom metal-sang.

">

Albummet byder også på et genhør af sangen ’The Longing’, som var at finde på ep’en ’The Skull’, som vi anmeldte for to år siden.

På sangen ’From Myself Depart’ bevæger bandet sig lidt uden for den traditionelle doom metal stil og iblander lidt syret jazz-guitar. Det fungerer godt og viser et band, der ikke står stille, men søger inspiration de samme steder, som inspirationskilderne hos Black Sabbath m.fl. også har været.

’As The Sun Draws Near’ er en sang, hvor klassisk doom blandes med mere traditionel rock. Det fungerer og viser nye sider af Wagners og bandets potentiale.

’All That Remains (Is True)’ viser Wagner og The Skull i en nærmest John Lennon-lydende doomy ballade. Det kan være overraskende, men igen kan det konstateres, at det fungerer.

’The Endless Road Turns Dark’ afsluttes med sangen ’Thy Will Be Done’ i en klassisk Black Sabbath-stil, der fuldender et godt flot andet udspil fra bandet.

’The Endless Road Turns Dark’ kommer ikke op på siden af de bedste album fra Wagners og Ron Holzners tidligere band Trouple. Men det er bestemt en godkendt udgivelse, der viser, at den klassiske doom metal fortsat er i live og har det ret godt.