Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Linda Havanna Hansen

Populær
Updated
image1

Man kan altid spille noget med Slayer, fastslår Linda Havanna Hansen. Det kan undre, at folketingskandidaten for Enhedslisten i Sjællands Storkreds ikke har gjort det til sit slogan i valgkampen, for her er noget, vi alle kan støtte på tværs af partiskel.

Fotograf
Enhedslisten

Mellemnavnet forpligter: Linda Havanna Hansen kunne dårligt stille op for noget andet parti end Enhedslisten. Hun udviser dog en del større tolerance over for sine politiske modstandere end regimet i Cuba og fremhæver både Slayer og Megadeth blandt sine favoritter. Og så har hun det skarpe skel mellem Iron Maiden på den ene side og New Kids on the Block på den anden til fælles med sine gamle partikollega, Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hvad er dit første minde med heavy metal?
Det er at lytte til Iron Maiden gennem væggene fra min storebrors værelse. Jeg har en stor kærlighed til Maiden – og var helt sikkert den eneste teenager på min skole, der havde et crush på Bruce Dickinson (mon Linda Havanna Hansen ved, han er konservativ? -red.), mens de andre var vilde med New Kids on The Block.

Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Slayer. Man kan altid spille noget med Slayer.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Her må jeg sige Bruce Dickinson. Bruce er vidende, belæst og virker enormt hyggelig … måske med Steve Harris på slæb. Det ville være et dejligt bar-crew.

Hvad er dine fem yndlingsplader?
1. Megadeth: 'Rust in Peace' – Jeg elsker thrash, og det her album er superstjernen udi teknik, temposkift og ætsende vokal. 
2. Iron Maiden: 'Powerslave' – Gammel kærlighed ruster aldrig!
3. Slayer: 'Seasons in the Abyss' – Fordi … Slayer.
4. Black Sabbath: 'Master of Reality'.
5. Tool: 'Ænima'.

Her i valgkampen er jeg rundt på det meste af Sjælland, og jeg har fundet både Dimmu Borgir og gammel Sepultura frem til at brøle med på i bilen.

Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
1998 på Roskilde, hvor der var Soulfly (med den brasilianske brølemaskine Max Cavalera), Slayer og Black Sabbath på Orange lige i streg. Det var så intenst, at jeg lå brak resten af festivalen.

Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
Jeg bruger faktisk mest mine venner. De anbefaler, og så opsøger jeg det på YouTube og Spotify.

Hvilket band er din guilty pleasure?
Supertramp! Åh, det er så synge-med og melodisk.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Mest bare overraskelse. Metalfolket er jo en aldrende størrelse, men en del er forbløffede over, at en 44-årig kvinde hører metal. Før i tiden var det tit noget med, at metalfans ville ofre dyr og elskede Satan

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Elsker at der sjældent er lang kø til dametoiletterne!

Jeg er vild med kammeratskabet, venligheden, humoren og nørderiet. Og så den vildskab, hvor man kan slå sig løs og leve en masse følelser ud. Gode metalkoncerter er godt for min mentale sundhed!

Hvorfor er du heavyfan?
Blev fanget af historiefortællingen og det meget anderledes ved metallen i mine teenageår. I mit barndomshjem var der James Last – noget tysk bigbandmusik – og Cliff Richards på kassettebånd, og så var der pop på lokalradio. Så musikken skilte sig dramatisk ud, og det ræsonnerede godt med min teenagefølelse af at være en underlig outsider. 

Nu er det bare en integreret del af, hvem jeg er.