Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige - Pectora

Updated
jailbreak.Robin L Nilzon

Pladeaktuelle Pectora har vind i sejlene, og pladen bliver rykket ned af hylderne. I den anledning fik vi fat i Pectoras trommeslager, Nicolas Kraunsøe Frandsen, og stillede ham 10 hurtige spørgsmål.

Fotograf
Robin L. Nilzon
Forfatter

Faktisk har Pectora haft godt med medvind siden de i 2019 udgav deres debutalbum 'Untaken' og bandet måtte for nyligt melde ud på de sociale medier, at man skal skal være mere end almindeligt hurtig ved havelågen hvis man ønsker sig en fysisk kopi af deres nye album, 'Twilight Knights' – eller det tidligere album for den sags skyld. Trommeslager, Nicolas Kraunsøe Frandsen fortæller her, hvor det hele startede, og hvorfor han i det hele taget spiller heavy metal.

Hvad er dit første minde med heavy metal?

Uuh, er kommet på Roskilde Festival hele mit liv og har set mange gode heavy-koncerter dér gennem tiden, men noget af det første heavy, jeg kan huske, må være Iron Maiden på Orange scene i 2003. Jeg var desværre ikke til Metallica det samme år, ellers ville jeg stensikkert også kunne huske det.

Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Eej, det er da de helt svære spørgsmål, du har disket op med! Der er sikkert mange, der ikke kan vælge ét band. Derfor vil jeg sige, at AC/DC var det band, jeg første gang lyttede til og tænkte: ”Dér var den! Det er den slags musik, jeg har ledt efter!”. Men hvis jeg skal vælge et all time favoritband, som jeg kan lytte til igen og igen på repeat uden at blive træt af det, så må det være Winger. De har nogle vilde kompositioner, de er teknisk dygtige og viser det i deres sangskrivning samtidig med, at de har nogle vanvittig fede og klassiske heavy-riffs. Det bliver jeg ikke træt af.

Hvilken musiker ville du helst drikke en øl med på en bar?
Ville gerne drikke en øl med Christian Lorenz eller Till Lindemann fra Rammstein – eller generelt bare drikke en øl med et af medlemmerne fra Rammstein. Tror de har nogle anderledes personligheder og nogle fede historier.

Hvad er dine fem yndlingsplader?
AC/DC – Highway To Hell
Black Sabbath – Headless Cross
Judas Priest - Firepower
Metallica – Black Album
Winger - IV

Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Rammstein på 10-øren i 2010. Jeg blev fuldstændig blæst bagover af deres show med ild, gnister og røg alle vegne. Jeg havde ikke oplevet noget lignende før.

Hvilke platforme bruger til at opdage nyt musik?
Jeg opdager stort set udelukkede ny musik gennem venner. Lytter aldrig til radio eller genererede playlister på diverse platforme, men jeg får anbefalinger fra venner, og så lytter jeg til det.

Hvilket band er din guilty pleasure?
Simply Red! Var til koncert med dem i december sidste år, og hold nu fast, det var en fed koncert! Det er sådan et band, som min mor lyttede til, da jeg voksede op, og så er jeg også selv endt med at holde af mange af deres sange.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
At heavy-fans er voldsomme/aggressive, at heavy-fans kun går i sort tøj (hvilket jo egentlig passer rimelig godt) og at de fleste heavy-fans arbejder med IT til daglig (det var en af de sjovere).

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Uh, der er jo mange at tage af. Jeg tror godt, at folk kan nikke genkendende til, at metalfolket jo – i modsætning til ovennævnte fordom – er et fredfyldt folk, som er venlige, smilende og passer på hinanden. Folk er altid gode til at samle hinanden op fra en moshpit, hvis én skulle falde. Det er også min opfattelse, at heavyfolket generelt har god kø-kultur, når jeg har været af sted til diverse festivaller.

Hvorfor er du heavyfan?
Jeg er heavyfan, fordi jeg som ung purk faldt over AC/DC og så Angus Young, der headbangede igennem en hel koncert. Jeg syntes, han var et af de sejeste mennesker, jeg nogensinde havde set, og så havde jeg endelig fundet den lyd, jeg ledte efter. AC/DC er ganske vist mere hard rock, men det var uden tvivl mit møde med AC/DC, der gjorde, at jeg udviklede en smag for heavy metal. Jeg elsker alle de forskellige facetter, der er i heavy metal, da det både kan være simpelt og storladent, tungt og groovy, eller hurtigt og teknisk. Fælles for det hele er, at man har svært ved at holde et passivt ansigt, når man hører et godt heavy-nummer. Om du så skråler med på den episke ballede eller krøller dit ansigt sammen til et tungt tonserriff, det er svært bare at lade dit ansigt være uanfægtet af et godt heavy-nummer.