Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell '11 Lørdag: Fest, regn, ild

Populær
Updated
Copenhell '11 Lørdag: Fest, regn, ild

Lørdagen bød på regn, ild og mere fest samt masser af fed musik, hvor Morbid Angel måske skulle have taget tamme Gwars plads som afsluttere.

Dato
18-06-2011
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen (i teksten dog C.V)

Hvis man ikke var helt så hardcore som teltliggerne på Copenhell, så skulle man ikke være uopmærksom på tiden alt for længe derhjemme, for fredagens fest skulle været rystet nogenlunde ud af kroppen allerede kl. 13.30, hvor Crematoria indtog den lille upcoming-scene.

Endnu en fed dag var i vente, de forskellige bands, man kunne opleve er opsummeret her:

Upcoming: Crematoria, The New Low, Vanir, Pitchblack
Hades: Doctor Midnight..., Kvelertak, All That Remains, Morbid Angel
Helviti: Anvil, Protest the Hero, Mayhem, Bullet For My Valentine, Gwar
Læs om fredagen HER.

Den store "træmand" havde overlevet natten, men han skulle senere vise sig at gå op i røg. Smadre-området var endnu ikke helt smadret, selvom Sort Søndags Anders Bøtter, der også præsenterede flere af bandene, gjorde sit for at smadre en gammel gul Golf.

Mjød Smadderkasse
Foto, venstre: Hvis man var blevet træt af den ensomme pilsnertype, så havde Vanir mjød med!
Foto, højre: Anders Bøtter går amok!


Anvil var det store, varme smil, som man havde regnet med fra Lips - bandets frontmand - som det er svært ikke at holde af. Der var hyldest til Christiania, for Lips er med egne ord en gammel hippie, der godt kan lide lidt røgtobak med procenter i.

Doctor Midnight and the Mercy Cult var for mange en blandet oplevelse - klik på bandnavnet og læs, hvad vor anmelder mente. The New Low fræsede rundt på scenen, som Protest The Hero gjorde det op og ned af gribebrættet.

Kvelertak og All That Remains havde byttet plads, hvilket betød at det var førstnævnte, som man gik glip af, hvis man valgte Vanirs store udklædningsshow på upcoming-scenen, mens Pitchblack satte sit show i gang, da All That Remains bød op til dans på meget veloplagt facon.

Træmand Ildmand
Foto, venstre: Træmanden i live.
Foto, højre: Træmanden dør (mobilfoto: Jacob Dinesen)

Mayhem havde tidligere på aftenen været væsentligt mere onde end Bullet For My Valentine, der i stedet sørgede for, at en række tilhængere fik løbet lidt bajernes kalorier ud.

"Hvor blev tiden af?" kunne man spørge sig selv. Måske var det mange besøg i de mange barer, hygge i ølteltet med fed DJ-musik eller et afslappende besøg på "bakken" bag scenerne eller en snak med en eller flere af de utallige danske musikere fra bands som The Kandidate, The Cleansing, By The Patient, Supercharger, Psy:Code eller de mange andre.

I hvert fald stod Morbid Angel pludselig på scenen og leverede noget, der ville have været afslutningen på dette års Copenhell værdig. Den ære tilfaldt dog Gwar, som måske nok skulle have haft mere splat med, for ikke bare at blive et tamt show, der ikke kunne undskylde for den ringe musik. Men for mange var det sikkert skægt lige at "se giraffen".

Men pyt - der var stadig fest i Biergarten, så den sidste del af Copenhells specielle stemning af fællesskab og metalånd kunne nydes, indtil arrangørerne sagde farvel for dette år. Festivalen var endnu bedre besøgt i år, så mon ikke der bliver et Copenhell 2012? Metallen fortjener det. Danmark fortjener det. Du fortjener det!

Læs om fredagen HER!

view
Foto over området, fra "bakken", hvor der kunne slappes af og fås overblik.