Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dirty Days of Summer '15: En guide

Populær
Updated
Dirty Days of Summer '15: En guide

Den lille, københavnske byfestival Dirty Days of Summer åbner igen dørene. Denne gang bliver det en søndag med thrash og en mandag sådan cirka med sludge.

Spillested
Dato
27-07-2015
Genre
Forfatter

Søndag 2. august - BETA

IMPALERS – kl. 19

Fordi: Impalers har gjort væsen af sig på thrashscenen. To albumudgivelser er det blevet til, en tjans på Copenhell (hvor de imponerede selveste Jason Newsted) og opvarmning for Machine Head. Bandet formår at spille teutonerthrash i et hæsblæsende tempo, krydret med melodiske Bay Area-indslag.

For fans af: Kreator, Sodom, Exodus

Pensum: 'Power Behind the Throne', 'God from the Machine'

Seneste pladeanmeldelse
Seneste koncertanmeldelseESSENCE – kl. 20

Fordi: Essence er et at de danske thrashmetalbands, det har lykkes for at rykke op i popularitetsgraderne, til trods for at genren ikke er den lettest tilgængelige.

På pladefronten har der været stille i tre års tid, men nu ser det ud til at der er ved at ske noget, og Essence har givetvis noget af det nye med på BETA, og man kan forvente en velspillet koncert fra et drevent band, der kan skrive både Copenhell og Roskilde Festival på cv'et.

For fans af: Kreator, Slayer, Warbringer

Pensum: 'Last Night of Solace', 'Lost in Violence'

Seneste pladeanmeldelse
Seneste koncertanmeldelse

&list=LLwaSWwVX4s3tzSbkPbvB-gA

TOXIC HOLOCAUST – kl. 21

Fordi: Toxic Holocaust er undergrunds-thrash fra Portland, USA der både rammer metal- og punkpublikummet, og formår både at ramme en retronerve, og den mere moderne thrashs dybder, og regnes derfor som et af de bedre og mere nytænkende indenfor genren. Bandet er i udgangspunktet et enmandsprojekt, men live vil der være fuld besætning.

Bandet gæstede Copenhell i '14, men gik igang før den annoncerede tid. Af den grund var der mange der missede koncerten. Men nu er chancen der altså igen.

For fans af: Municipal Waste, Nuclear Assault, Sodom

Pensum: 'Conjure and Command', 'Hell on Earth', 'And Overdose of Death

Seneste koncertanmeldelse
Seneste pladeanmeldelse

&list=LLwaSWwVX4s3tzSbkPbvB-gA

Mandag 3. august - BETA

DIRT FORGE – kl. 19


Fordi: Dirt Forge er en ganske ungt og uprøvet københavnertrio, der udspringer af miljøet omkring BETA. Stilen er enkel og mørk sludge, der både er messende og slæbende. Meget stemningsfuldt lavet.

For fans af: High On Fire, Eyehategod og Down

Pensum: Bandet har en debu-EP på vej, hvorfra et nummer er undsluppet: 

BLACK BOOK LODGE – kl. 20

Fordi: Black Book Lodge tog anmelderne med storm da bandet sidste år udkom med pladen 'Tûndra', for sangene var både meget stemningsfulde og ligetil, og lå i grænselandet mellem stoner, metal og grunge. I år har bandet så udgivet opfølgeren, som er noget mere indadvendt og krævende at lytte til. Lange numre, der kræver tålmodighed og indlevelse for at komme ind til kernen af. Det er dog lytterindsatsen værd!

For fans af: Alice In Chains, Kylesa, Pallbearer

Pensum: 'Tûndra', 'Entering Another Measure'

Seneste koncertanmeldelse
Seneste pladeanmeldelseCROWBAR – kl. 21

Fordi: Crowbar står som en af sludgens aller mest skelsættende og autentiske bands. Bandet er en del af New Orleans-scenen og tog sin begyndelse for over 25 år siden, og har som ankermand den karismatiske Kirk Windstein, som også har spillet med Phil Anselmo i det navnkundige band Down.

Stilen er knasende og pågående. Måske derfor kan orkestret slippe afsted med nogle ret følsomme tekster uden at blive fesne.

Med sidste års udgivelse 'Symmetry in Black' formåede Windstein og kumpaner at revitalisere genren med et vaskeægte hit: 'Walk With Knowledge Wisely'

For fans af: Down, Eyehategod, Corrosion of Conformity, Neurosis

Pensum: 'Crowbar', 'Sever the Wicked Hand', 'Symmetry in Black'

Seneste pladeanmeldelse
Seneste koncertanmeldelse

Begge dage vil pladsen foran BETA åbne kl. 16. Der vil være grill, drikfældighed og forskellige aktiviteter såsom bordfodbold og vistnok også en pool.