Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fire nye navne til Roskilde Festival 2018

Populær
Updated
Fire nye navne til Roskilde Festival 2018
Fire nye navne til Roskilde Festival 2018
Fire nye navne til Roskilde Festival 2018

Skæg, skønsang, punk og Anselmo. Fire nye navne til Roskilde Festival 2018

Kunstner
Titel
+ Scour + Chelsea Wolfe + Slaves
Koncertarrangør

Clutch
Bang, bang, bang, bang/ Vamanos, vamanos! Hvem har ikke skrålet med på Clutchs ’Electric Worry’ på et eller andet tidspunkt? Hvis ikke, giver Roskilde Festival 2018 muligheden for at få taget den mødom. Det Maryland-basserede hard rock band har efterhånden huseret 26 år og udgivet ikke mindre end 11 fuldlængde-albums. Senest ’Psychic Warfare’, som vores anmeldeler tildelte fire solide firkanter. Til næste år vil amerikanerne være at finde på Dyrskuepladsen.

Clutch er heldigvis meget mere end catchy blues-rockede omkvæd. Det er solid tråd, velskrevne riffs og masser af nakkegymnastik. En smeltedigel af genreindtryk. Hard og blues rock blandes med alternativ, stoner rock og psychedelisk rock, i et mix, der giver Clutch en forholdvis unik lyd. Hertil er forsanger Neil Fallon en indlevende og udadvendt performer, der formår at sætte gang i en musikalsk fest. Et faktum vores anmelder oplevede, da bandet gæstede Sweden Rock Festival sidste år.

Clutch er et band, der kan spille tømmermændene, regn og dårlig smag i munden væk på ingen tid.

Læs alt om Clutch her.

Scour
Siden han i januar sidste år afrundede “Dimebash”-hyldestbegivenheden ved at heile og råbe “white power!” mod publikum, har Phil Anselmo gået relativt stille med dørene. Måske også lidt ufrivilligt, da hans band Down efterfølgende blev taget af plakaten på en række festivaler, mens bandkammeraten Pepper Keenan i stedet begyndte at fokusere sin tid på sit gamle band, Corrosion of Conformity (som udsender nyt album til januar, i øvrigt).

Lidt lyd er der dog kommet fra Anselmo i form af projektet Scour, hvor han har samlet sin gamle kærlighed til black metallen, som han allerede i 90’erne dyrkede med Necrophagias Killjoy i bandet Viking Crown. Scour har indtil videre kun udsendt to ep’er, sidste års selvbetitlede og tidligere på måneden ‘Red’.

Der er altså dømt amerikansk black metal, uden corpsepaint og forhåbentlig da også uden uheldige salutter på Dyrskuepladsen. Scour har desuden haft for vane at runde deres koncerter af med en fortolkning af Panteras ‘Strength Beyond Strength’, hvis man er til den slags.Chelsea Wolfe
Det dystreste kultnavn over dem alle i den mørke og alternative musikscene vender tilbage til Roskilde Festival. Selvom amerikanske Chelsea Wolfe allerede udgav sit mesterværk ’Pain Is Beauty’ tilbage i 2013, er hun først de seneste par år begyndt at fange en bredere interesse – det begyndte, da en af hendes sange fra netop selvsamme album var med i traileren til fjerde sæson af Game of Thrones. Og hvilken bedre måde at blive eksponeret på end at være med på soundtracket til en af TV-historiens største serier?

To år senere udgav hun det stærkt anmelderroste album ’Abyss’, hvis stærkt smukke og frygtindgydende udtryk gjorde indtryk hos alverdens musikelskere, ikke mindst grundet hendes enestående måde at inkorporere neofolk-, metal- og electronicaelementer i hendes forskruede lydbillede. Det er i høj grad også tilfældet i Wolfes seneste udspil ’Hiss Spun’ fra i år, der samtidigt leder tankerne til hendes tidlige udgivelser, og dermed er med til at binde hele hendes katalog sammen.

Udover sit stærkt kaptiverende univers er Chelsea Wolfe også kendt for sin medvirken i forskellige kunstneres musik, eksempelvis den gotiske americana-konge King Dude, metalcoremestrene Converge, manden med den rå stemme ala Tom Waits, Mark Lanegan, og senest på den nye plade med danske Myrkur, som i øvrigt også er blevet booket til Roskilde Festival – mon vi kan forvente en gæsteoptræden med Chelsea Wolfe?

Læs alt om Chelsea Wolfe her.

Slaves

Årets rock/garage/punk-duo booking er Slaves. Britterne spiller en art moderne punk og har gjort det siden 2012. Det relativt nye band udsendte efter et par singler deres debutplade 'Are You Satisfied' i 2015, som blev vel modtaget af både anmeldere og lyttere. Allerede året efter var de klar med opfølgeren 'Take Control', hvor blandt andet Mike D. fra Beastie Boys medvirker. Bandet har turneret heftigt siden de blev dannet, og har i løbet af efteråret været på tour i både USA og Europa, og afslutter året med en stribe koncerter hjemme i Storbritannien. Endnu har Slaves dog ikke gæstet Danmark.
Det sker til sommer, hvor de gæster Roskilde Festival 2018.