Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Flere navne til Copenhell

Populær
Updated
Flere navne til Copenhell

Cannibal Corpse, At the Gates, Gojira og Body Count er blandt de elleve navne, Copenhell netop har offentliggjort på programmet til sommerens festival.

Vi har ventet længe. Spekulationerne er blevet diskuteret frem og tilbage på de sociale medier i takt med, at de udenlandske festivaler er kommet med deres program for næste år. Nu sker der endelig noget. Copenhell har offentliggjort elleve nye navne til sommerens festival, der inkluderer legendariske navne som blandt andre Cannibal Corpse, At the Gates og Body Count. Vi har kort skrevet om navnene. Det bliver en god sommer!


A DAY TO REMEMBER

A Day To Remember er kendt for deres fantastiske liveoptrædener. Stilen ligger et sted mellem metalcore og punkrock. Bandet begyndte tilbage i 2003 i Florida, hvor de med punkrocken i ryggen fik skabt sig deres egen musikalske platform, så der vil både blive akustiske ballader, singalongs og vilde breakdowns, når A Day To Remember rammer Refshaleøen.




AT THE GATES

Legendariske At The Gates er endelig blevet gendannet og har netop udsendt den glimrende comeback-plade 'At War With Reality', hele 19 år efter at bandet slap mesterværket 'Slaughter of the Soul', som skulle vise sig at blive synonym med lyden af 'Gothenburg Death Metal' og blive skoledannende i mange år efter bandets endeligt. At The Gates kan med rette betegnes som gudfædre til moderne dødsmetal og har uden tvivl været en voldsom inspiration for mange nyere bands som Killswitch Engage og The Black Dahlia Murder.

Efter en række succesfulde genforeningskoncerter i 2008 er Tomas Lindberg og co. nu endelig tilbage som et både turnerende og pladeindspillende, band, som uden tvivl kommer til at bringe glans over årets Copenhell-lineup. Devilution har netop testet bandets form i Malmö, og vi kan med glæde berette, at der absolut ingen træthed er at spore hos de ikoniske svenskere. 

Læs seneste pladeanmeldelse

Læs seneste koncertanmeldelse

Metaldiktator: Slaughter of the Soul



BLACK STONE CHERRRY

De amerikanske hardrockere fra Black Stone Cherry har lavet musik sammen siden deres tidlige teenagedage og beviser, at den hårde rock langt fra er så død, som nogle påstår. Deres musik oser af groovy, basmættet blues-rock, melodiske sange, lækre rytmer og god, gammeldags tråd. Efter en mere eksperimenterende periode var 2014-albummet 'Magic Mountain' en velkommen tilbagevenden til den meget hårdere lyd, der kendetegnede bandets tidlige materiale. Regn med en singalong-faktor, der er helt i top, når frontmand Chris Robertson udfolder sin imponerende stemme.

Læs seneste pladeanmeldelse




BODY COUNT

Efter otte års tavshed vendte gangstametal-gruppen med Ice-T i spidsen i sommer endelig tilbage med en ny plade. ’Manslaughter’ holder stilen med thrashede guitariffs og energien fra hardcore-genren, og teksterne er vanen tro fulde af sexistiske, machohyldende, voldstilbedende og samfundsrevsende budskaber, så det får blodet til at koge i enhver feminist eller frelst klynkepik. Forvent et lignende verbalt overfald, når først Body Count og den altid veloplagte original gangster i front  pløkker Copenhell i stykker med de gamle klassikere, der forargede deres samtid, som ‘Copkiller’ og ‘KKK Bitch’ eller den nyere ‘Stripper (I Want My Dick Sucked!)’.  Sidst Body Count besøgte Danmark, var på Roskilde Festival i 1995, men live-formen lader ifølge udenlandske anmeldelser ikke til at være blevet mindre med årene hos den 56-årige rapper og hans crew. Det kunne meget vel blive årets mest underholdende koncertoplevelse!

Læs seneste pladeanmeldelse

Metaldiktator: Body Count




BUTCHER BABIES

Heidi Shepherd og Carla Harveys musik er én lang hyldest til shock rock-dronningen Wendy O. Williams fra det gamle band Plasmatics, som de betegner som den første kvindelige musiker, der virkelig gik amok og var bedøvende ligeglad med, hvad andre tænkte. Dén tankegang fører disse to aggressivt sexede metaldamer ud i livet med Butcher Babies, der er girl power i alleryderste potens! Deres koncerter er ikke noget, man blot lytter til som publikum. De er et rasende frontalangreb, man måske er heldig at overleve ...

Læs seneste pladeanmeldelse




CANNIBAL CORPSE

Cannibal Corpse har sørget for at højt niveau af dødsmetal siden debutpladen i 1990. Trods udskiftning på den værste post, forsangeren, har Cannibal Corpse ikke mistet momentum. De brøler stadig om utænkelig splatter og forstår på alle måder at servicere deres fans. De har spillet på alle de store og små scener, man kan tænke sig. Copenhell har før præsenteret både Morbid Angel, Deicide, Obituary osv., så det er meget passende, at de nu også har fået fat i det største band i genren. Cannibal Corpse vil utvivlsomt tiltrække horder er fans af den døde genre, og festen vil med blodig præcision nå et klimaks, når de fremfører en tung udgave af ‘Hammer Smashed Face’ og ‘Stripped, Raped And Strangled’. Har man brug for et barometer for, hvordan en dødsmetalkoncert skal afvikles, så findes der ikke på denne planet en bedre dirigent af publikum end George ‘Corpsegrinder’ Fisher.

Læs seneste pladeanmeldelse

Læs seneste koncertanmeldelse

Læs seneste interview




GOJIRA

Gojiras fremskridt har været stabilt, siden bandet begyndte for over snart tyve år siden. Bandet har gennem årene udviklet en helt unik stil inden for den tekniske dødsmetal, hvor trommerne er kommet til at spille en mere og mere central rolle med Mario Duplantiers nærmest riffagtige tilgang til tøndeslagningen, men i det hele taget er bandet ganske særligt gode til at få det enkle og monolitiske til at fremstå originalt og frem for alt tungt og metallisk.Gojira har det med at overgå sig selv live, når de får pladsen til det, og vi forventer, at Copenhell har netop dén rummelighed, der skal til.

Læs seneste pladeanmeldelse

Læs seneste koncertanmeldelse

Læs seneste interview




IRON REAGAN

Med tidligere bandmedlemmer fra Municipal Waste og Darkest Hour spiller Iron Reagan politisk hardcore-punk med en stærkt bizar kant. Et billede af en halshugget Ronald Reagan med blodet sprøjtende op af halsen på forsiden af 2014-albummet 'The Tyranny of Will' etablerer effektivt stilen. IRON REAGAN sparker og slår ud efter alt og alle i deres tekster, og deres musik er en bragende voldsom blitzkrieg, der overfalder alle sanser med en kaotisk og brutal lydside, der griber hårdt fat og ikke giver slip, før folk ligger sønderbankede på jorden.

Læs seneste pladeanmeldelse




MORGOTH

Morgoth. Alle kender Sauron fra Ringenes Herre. Hvad knap så mange ved er, at Sauron reelt bare var en bette pissemyre, der skulle lytte til, hvad Morgoth sagde. Det foregik bare nogle tusinde år før alt det med hobbitter, ringe og elvere. Morgoth kommer naturligvis fra Tyskland, ville den blå flodhest Dolph have sagt. Det er rigtigt. I metalverdenen, der er tungere end Tolkiens univers, er Morgoth fra Tyskland. De startede ud med at spille noget dødsmetal og har siden fået en snert af industrial med ind over. De gik i opløsning da interessen for dødsmetal var aftagende i slutningen af halvfemserne, men som så mange andre bands har de her nogle år senere fundet ud af, at der stadig kan koges suppe på halvfemsernes storhedstid. Så Morgoth fandt sammen igen i 2010, og nu kan du nyde dem på Copenhell.

Læs seneste pladeanmeldelse

Læs seneste koncertanmeldelse




RED FANG

Red Fang lignede blot endnu en gruppe håbefulde gutter, der ville spille noget rock & roll sammen, da de mødtes i Oregon i USA for små ti år siden. Men de skulle lynhurtigt vise sig at have både musikalsk substans og tårnhøj hitfaktor, og tre album senere står de som et af topnavnene inden for den hårde stoner-rock sammen med bands som Kyuss og Kylesa. Rullende riffs, effektive melodier og skarpe refræner kombineres med en forkærlighed for mærkelige optrin – se blot videoen til nummeret 'Prehistoric Dog', hvor bandet iført øldåse-rustninger slås med en flok live-rollespillere. Red Fang har deres helt egen skæve stil hvad både musik og image angår og skal bare opleves!

Læs seneste pladeanmeldelse

Læs seneste koncertanmeldelse

Læs seneste interview




RISE AGAINST

Siden debuten ’The Unraveling’ i 2001 har Rise Against markeret sig som et af nyere tids bedste bands, der holder den aktivistiske punk- og hardcorefane højt. Især live forstår gruppen fra Chicago at uddele musikalske lussinger med deres blanding af vred punk og melodiske guitarriffs. Og de helmer ikke, før den sidste dråbe af energi er suget ud af publikum. Som vores anmelder skrev, da de gæstede Amager Bio i sidste uge: ”Den propfyldte sal kogte, og publikum var med Rise Against HELE vejen igennem det 19 numre lange sæt.” Forvent samme entusiasme, når Rise Against forvandler Copenhell til et minefelt. Det kommer ikke til at gå stille af!

Læs seneste pladeanmeldelse

Læs seneste koncertanmeldelse