Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #16

Populær
Updated
House of Franco #16

Jens Franco har i denne gang talt med Kim fra den Københavnske synth punk duo, Chainsaw Eaters, om bl.a. bandets første Europa-tour, hvor de spillede i en tjekkisk atom bunker samt mødet med en kvindelig fransk grænsepolitidværg.

Kunstner
Titel
Chainsaw Eaters
Dato
11-04-2011
Genre

I har lige været på jeres første Europa-tour med The City Kill. Det var næsten kun shows i Østeuropa?

Det er Red Tape, der havde sat touren op. Det var nogle meget interessante steder vi spillede. Vi spillede alt fra tjekkede steder til meget smadrede steder. Et af de mest bizarre steder var i en atom bunker i Prag, der lå 50 meter under jorden. Fyldt med mannequindukker iført militær udstyr, gasmasker osv.Både bookeren og lydmanden var vanvittige bekendtskaber?

De var begge meget fulde og skæve, vi hentede bookeren på et værtshus som lå ovenpå bunkeren. Vi fik stillet vores gear på scenen. The City Kill koncerten forløb ret normalt, men da vi spillede, skruede lydmanden op og ned på equalizeren m.m. Han var den 3. del af Chainsaw Eaters den aften. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vi havde fået en 5 liters dunk vin som betaling. Da vi var færdige, havde lydmanden drukket ca 3½ liter. Han tilbød os 1 euro som betaling.

Bookeren var i øvrigt faldet i søvn, før nogen af os var gået på. Vi spillede et andet job lidt udenfor Prag i et ret smadret besat hus. Her lavede Chainsaw Eaters og The City Kill sammen en version af 'The Execution', et nummer fra vores split album med Melting Walkmen. Der var et supportband, 169 Pop Gays, som var en duo, der spillede 90'er euro dance disco. Sangeren var iført guld leopard bukser. Et meget underholdende indslag.

I var også i Frankrig, hvor I havde en lettere bizar oplevelse, da I kom over grænsen?

Det var grænsen mellem Schweiz og Frankrig, hvor politiet ville undersøge vores bil for stoffer. Det var cirka ti uniformerede politi folk. Deres leder var en kvindelig dværg, der bossede sine kollegaer rundt som stor autoritet. Vi kæmpede en hård kamp for ikke at grine. Det var lidt som at være fanget i en Werner Herzog film. De havde en schäfer hund som var ca. dobbelt så stor som dværgen der blev sendt ind i bilen for at snuse efter stoffer. De fandt ikke noget. Touren varede cirka 12 dage. Tror ingen af os nogensinde vil glemme den oplevelse.


(Chainsaw Eaters feat. The City Kill)

I er en duo med synth og trommer. I virker ret inspireret af den engelske postpunk scenen fra begyndelsen af 80'erne?

Ja, det er korrekt. De helt tidlige ting med New Order, OMD, The Cure, Depeche Mode. Af danske navne er der Sods, Ballet Mecanique, og den første plade med Kliché.

Jeg kan også høre lidt John Carpenter i musikken...

Jeg er stor fan hans soundtracks og film. Vi spillede en gang i Lergravsparken på en basketball bane, hvor vi under skybrud, lyn og torden spillede temaet fra "Terminator". Uvejret var så ekstremt alle publikummer stod inde under det lille telt vi spillede i, mens regnen væltede ned. En meget mindeværdig koncert.

Husker godt den legendariske koncert i det værste uvejr ever! Godt Myre fra De Høje Hæle solgte øl for en femmer. I er en del af Red Tape "familien"?

Ja, sammen The City Kill, Trust, Melting Walkmen og Papir. De har lavet 'A Scream in the Dark'-festivalerne. Peter Peter har stort set mastereret alle Red Tape udgivelserne.I udgiver snart en 7"-er?

Den har været længe under vejs, måske udkommer den i maj. Eller senere. Musikken har taget drejning i f.h.t. split LP’en, hvor numrene var lidt primitive. De fire nye numre er lidt mere helstøbte og gennemarbejde. Plus den indeholder nok det tættest vi er kommet på et "hit", 'Hands of Relief'.

Lars spiller også i Trust, mens du har startet et band med Tobias fra The City Kill, kaldet Even Dwarfs (taget efter en Werner Herzog film)?

Det startede som et løst projekt i slutningen af 2009, kun for sjov, men så begyndte vi at få jobs i løbet af 2010. Tobias og jeg er meget inspirerede af horrorfilm, hvor vi får mange idéer til tekster og titler. Lige nu lyder vi lidt hen af Siouxie and The Banshees.

I har indspillet ti numre?

Vi lavede fem i begyndelsen af året, og for nogle uger lavede vi fem mere. De skal ud på en 7"-er eller en 10"-er. Men der er ikke nogle konkrete planer endnu. Jeg arbejder pt. på et solo projekt, som er meget 80’er pop agtig.

Til sidst et ikke-musik relateret spørgsmål, du laver også kortfilm?


Jeg har lavet tre, hvor to findes på youtube. 'In the Depths of Purgatory' og 'Dødsdrift'. Jeg søgte ind på Filmskolen, hvor jeg fik afslag. Jeg har også søgt ind på den alternative filmuddannelse 'Super 16'. Jeg er meget inspireret af film som 'Eraserhead', 'Texas Chainsaw Massacre', 'Combat Shock' og 'Begotten'.