Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #4

Populær
Updated
House of Franco #4
House of Franco #4
House of Franco #4
House of Franco #4
House of Franco #4

I denne uges nummer af House of Franco, har Jens fået en snak med de københavnske metalopkomlinge i Rising.

Kunstner
Titel
Rising
Dato
20-12-2010
Genre
Fotograf
Jacob Dinesen

Københavnske Rising har på kort tid gjort sig heldigt bemærket med deres knusende stoner sludge metal. De er havnet på nogle gode bills (bl.a. Toner Low, Roskilde, Scream In The Dark II), og har netop udsendt deres nye single 'Legacy of Wolves' på Red Tape Records, som mere end indfriede min høje forventninger.

Rising er et band man skal lægge mærke til i 2011, hvor deres debutalbum udkommer. Devilution er opkaldt efter et High on Fire-nummer, og Rising er måske det danske band, som ligger tættest musikalsk i nærheden af High on Fire. Hårde tunge sager. Jeg fik en lille snak med guitaristen Jacob Krogholt, om hvad der ligger i kortene i trioen. Andre medlemmer tæller Henrik Hald (vokal + bas) og trommeslageren Jacob Johansen.  

RISING 2009 (photo by Lasse Høgh)


Jacob, før Rising spillede du i Bondage Corporation, som indspillede et album der aldrig blev udsendt?

- Ja, det gjorde jeg. Southern hard rock, om man vil. Vi indspillede pladen over tre forskellige sessions på 1½ års tid. Det døde, af forskellige årsager. Lang kedsommelig historie.

Derefter Shelby Wolf, som stilmæssigt ikke lå så langt stilmæssigt fra Bondage Corporation.

- Ja, Shelby Wolf var forsangeren fra Bondage og jeg, der skrev nogle nye sange og fik nogle venner til at spille på det. Vi lavede en EP med 5 numre, i min bog var det sådan set bare Bondages næste udspil, mere eller mindre. Samme ting, vi havde kørende. Det døde også - af flere kedsommelige årsager.

Martin spiller også i Trust...

- Henrik spiller også i Trust, ja. De udgiver plade til januar. Superfedt band, så simpelt er det, og alle burde vide, hvem de er.

Southern stoner metal og prog math rock - synes du man kan høre det i Risings musik?

- Nej. Jeg synes, man kan høre os. Hvad det er vi laver, har jeg ikke helt styr på. Men der er da både nogle bluesede, metalliske og til dels proggede elementer i vores musik...og helt sikkert rock. Så måske alligevel.Jeres nye 7'er, 'Legacy of Wolves', er som Trust også udgivet på Red Tape. I er nok det hårdeste band på det selskab, der ellers mest udgiver postpunk...

- Ja, vi er nok et atypisk band for Red Tape i forhold til deres tidligere udgivelser. Men de er mest interesseret i at udgive de ting, de kan lide, og vi ville gerne udgive de to sange, så det var jo bare perfekt.

'Legacy of Wolves', specielt titelnummeret, er en del hårdere end jeres første 4-track EP. Der går jo ligefrem hardcore i det!

- Ja, der bliver snerret lidt. Generelt tegner 'Legacy' sig for den lydmæssige retning, vi er ved at gå i. Det bliver større, mere beskidt og til tider mere aggressivt end på EP'en. Omvendt bliver de nye ting også mere dynamiske end hvad fx. 'Legacy' er. Det nummer er hidsig lille køter, og vi havde brug for at skrive sådan et nummer.

Jeres første EP fra 2009, blev mastereret af Alan Douches (Mastodon, Converge, Dillinger Escape Plan). Hvordan fik I fat på ham?

- Vi skrev en mail: Har du tid, så har vi penge. Han lever af at masterere, og foretager så vidt jeg ved ikke nogen videre kvalitetsvurdering af kunstnere, førend han beslutter sig for at lave det. Han er pissesej og en pro på alle fronter. Vi bruger ham igen, hvis han har tid.

I brugte ravne på coveret til debuten, og nu en ulv. Nogen tilfældighed?

- Egentlig lidt en tilfældighed, som vi selv studsede over, da 'Legacy'-coveret var færdigt. Det ser ud til, at vi har haft et zoologisk tema indtil videre. Men hva, metal skal helst være dyrisk, ikke? Jeg kan love dig, at der kommer noget andet end dyr på album-coveret. Eller, der kommer ikke kun dyr.

Rising - Roskilde Festival 27th June 2010 - Photo by Jacob Dinesen

En nominering til Danish Metal Awards 2009, et gig på Roskilde 2010, to europa tours. Det går hurtigt, jeres debut koncert var maj 2009...

- Ja, det er gået godt for bandet indtil videre. Jeg vælger at tro, at det er vores musik, der er god, og folk er i stand til at høre det.

Fortæl mig om jeres kommende album. Den kommer ud på et tysk selskab?

- Vores kommende plade er vi igang med at skrive, så det er lidt besværligt at skulle beskrive den. Det bliver helt klart anderledes end EP'en og 7"eren, men det er måske bare mest os, der synes det. Det er nemt at blive blind på det, når man står midt i det. Der kommer til at ske lidt af hvert. Der er lidt metal-anthems i pop-formel, der er lidt proggy ting og der er helt sikket masser af beskidt, tung heavy rock. Tror den bliver god, haha. Vi har en aftale med vores selskab om at vente til januar med at fortælle, hvem de er. Det er ikke Universal.

Hvad er sjovest; at spille live, eller indspille?

- Begge dele er fedt. Det er det vi elsker. At skrive, indspille og spille live.

Devilution.dk er opkaldt efter en High on Fire-sang, og I er vel det danske band som lyder mest hen af High on Fire...eller?

Det er din mening. Men vil da hellere sættes i samme bås som HOF end så meget andet. Det er et fedt band.