Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Næstved Metalfest 2023 optakt

Populær
Updated
NMF-BillettoEvent2023-banner-final

Næstved Metalfest løber af stablen i kommende weekend, hvor både Paradise Lost og Lacuna Coil kigger forbi sammen med mange andre, store navne!

I weekenden kulminerer Næstved Metalfest for arrangørerne Lars F. Larsen og Michael Hvolgaard Andersen, hvor sidstnævnte er stor fan af Paradise Lost. Efter at have stablet festivalen på benene tilbage i 2019, hvor Detest og Vanir var hovednavne, er festivalen vokset sig større trods udfordringerne med corona. Nu her i 2023 er det to dage, og der er store, internationale navne på plads. Paradise Lost, Lacuna Coil og Grave samt danske navne som Illdisposed, Artillery, Steel Inferno, Trold, Hellmaze og mange, mange flere.

Sidste år var vi på plads og så store koncerter med Candlemass og Rotting Christ, hvor begge bands fik topkarakter for deres optræden i Næstved. I år er det så Paradise Lost. Michael H. Andersen er vokset op med briterne og deres store plader i halvfemserne med ’Gothic’, ’Shades of God’, ’Icon’ og ’Draconian Times’, som cementerede dem som det helt store navn, der fusionerede døds- og doom-metal, før den slags var noget, man gjorde.

Siden har bandet haft en særlig plads i pladeselskabsejerens hjerte, og nu, hvor han er sprunget ud som festivalarrangør, så er det jo oplagt at det omsider lykkes ham at booke barndomsheltene. For Nick Holmes og co. turnerer stadig. Faktisk er de jævnligt i Danmark, og så sent som sidste år var de både på Viborg Metal Festival og senere på året gav de koncert i Amager Bio. Ved koncerten i hovedstaden efterlyste vores anmelder lidt nytænkning og så gerne, at Paradise Lost nu begynder at ryste posen en anelse. Måske sker det i Næstved?

Hvis ikke, så kan man opleve ny musik fra både Steel Inferno, Trold, Defacing God, Vansind m.fl., ligesom der også er etablerede navne som Thorium, Artillery og Ghost Iris på plakaten. Det hele starter faktisk allerede torsdag aften, hvor Mea Culpa, Sickomania, ungarske Needless og til sidst Dethrxner varmer op på den lille Musikstalden-scene. Fredag og lørdag går det så for alvor løs med fuldt program på begge scener.

Vi sender igen en anmelder til Næstved og ser blandt andet, om de der briter får rystet posen!