Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Premiere: Lucid Grave – Old Spirit

Populær
Updated
Lucid Grave
'Cosmic Mountain'

Efter en håndfuld år i dystre, københavnske afkroge er Lucid Graves første fuldlængde endelig ude – og vi har her æren af at introducere jer for første single-udspil fra 'Cosmic Mountain'.

Kunstner
Titel
Old Spirit
Dato
29-07-2022
Genre
Forfatter

I krydsfeltet mellem doomet tyngde, punkens kontante energi og spacerockede strømninger finder vi bastarden Lucid Grave. Et band, som indtil videre primært har gjort sig på de små scener, med et par mindre udgivelser på cv'et. For to uger siden fik vi dog endelig debutalbummet 'Cosmic Mountain' at høre, hvorfra vi her kan præsentere premieren på den første single.

Sangen hedder 'Old Spirit' og er en af pladens mest space-punkede indslag, som også tydeligt afspejles i videoens vilde kameraføring. Bandets ene guitarist og synthmaestro Casper Nilsson, præsenterer sangen som:

En sang om skeletter og dæmoner i Califormiens Ørken. Omringet af ånder og stoner rockens legender i det tredje øjes mystik.
Det nye og det gamle kæmper imod hinanden. En stjernehimmel mod rå natur, der overgår alt. Begravet i vind og helvedesstøv.
Tilsammen udgør det stormen af 'Old Spirit'
”.

Den fuzzy helvedesrock lader sig også slet fornægte, intenst flankeret af Malenes hidsige vokal i en af deres mere kontante øjeblikke. En dragende sag, som en stormrig indføring til det kosmiske bjerg Lucid Grave befinder sig på.

Smager det af mere, så er der en releaseparty forude på Basement i København sammen med åndsfællerne fra Summon King Sykes og Hævner, som du kan læse om her.