Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF '19: Guide til onsdagen

Updated
Power Trip

Roskilde Festivals officielle musikdage lægger blødt ud med lidt Ulver, med balletdans og Baby in Vain og herefter to spændende post-rock bands. Men husk at få nok fadøl, inden Power Trip og Carpenter Brut river hul i nattehimlen.

Titel
Ulver + Fontaines D.C. + Pardans + Power Trip
Koncertarrangør

Okay, okay der er måske lidt langt mellem snapsene på førstedagen. Der bliver altså kortere mellem fadøllene – hvilket især er glædelige nyheder for os der ikke har sovet i støvhelvedet siden lørdag, for vi er blevet gamle, har fået job og skal da også lige have en chance for at komme op i gear. Men bare rolig. Du kan finde os tilsølede og teenage-stive til Carpenter Brut. Ah. The circle of Roskilde.

Baby in Vain x Corpus - Gloria kl. 17:30

Baby in Vain gæstede også Roskilde Festival sidste år. Debuten på festivalen kom i 2013, hvor vi var begejstrede for den unge trio fra København. Fem år senere var vores modtagelse af Baby in Vains rockmusik lidt mere lunken. Nu får de muligheden for at overraske igen. For med sig har de danseensemblet Corpus. Det hele kan opleves på Det Kongelige Teater i maj måned, hvor man i A-Salen sætter forestillingen op i to uger, hvorefter det så gentages på Roskilde Festival i en tilpasset udgave. Baby in Vain og Corpus skal således vise, at man kan kombinere rockmusik og ballet.Ulver - Pavilion kl. 18:30

Det er lang tid siden, Ulver har spillet metal. Meget lang tid siden. Det betyder dog ikke, at deres stjerne er falmet i metalmiljøet, for som nogle af bannerførerne i 1990’ernes norske black metal har de stået bag flere hovedværker inden for genren. Det er dog næppe dem, de fremfører på årets festival, når de for første gang i næsten et årti vender tilbage til Danmark; for i de seneste 20 år har Ulver været i snart sagt alle musikhistoriens krinkelkroge: fra akustisk folkemusik over pompøs artrock til moderne klassisk over eksperimenterende elektronisk musik og krautrock frem til de senere albums Depeche Mode-imiterende synthpop og dronemusik. Med kamæleonens skind passer Ulver perfekt ind på Roskilde Festival, og så må man acceptere, at vi næppe ser frontmand Garm skrige sine lunger ud i en black metal-reprise; til gengæld hører vi ham måske synge et ømt cover af Frankie Goes to Hollywoods ‘The Power of Love’.


Fontaines D.C. - Pavilion kl. 22:00

Fontaines D.C. er et irsk band. De mødtes naturligvis over en fælles kærlighed til poesi. Man skal dog ikke forvente Irlands-romantik og Guiness-glorifikationer når Fontaines D.C. spiller på Roskilde Festival. Nej, snarere et råt og post-punket univers, der netop forsøger at bryde med det billede. Debut-albummet 'Dogel' skyder hul i glansbilledet af landet med de gyldne marker og den smukke dialekt og præsenterer i stedet benhård arbejderklassepoesi. Pardans - Gloria kl. 22:30

Det danske post-punk-band Pardans spillede i 2017 på Roskilde Festivals Rising- scene. Noget kunne tyde på, at bandet imponerede bookerne. For i år spiller de inde på selve pladsen. Bandet benytter blandt andet saxofon og viola til deres koncerter, så man kan forvente en nytolkning af post-punk-udtrykket som vi kender det.Power Trip - Avalon kl. 23:30

Power Trip har leget med de store drenge. Blandt andet har bandet besøgt Danmark som opvarmning for både Converge, Napalm Death og Trivium. Det texanske band spiller thrash – med noter fra både Slayer såvel som Agnostic Front. Når nu så mange bands benytter sig af Power Trip som opvarmning, må der være noget om snakken. Vi glæder os til at se, om de mange dages træning på scener over hele verden bringer os en overlegen koncertpræstation på Dyrskuepladsen.

">

Carpenter Brut - Pavilion kl. 00:30

Det kan diskuteres, om Carpenter Bruts synthwave-univers vitterligt er noget, der vedrører dette medie. Men i lyset af, at bandet har spillet på de fleste større metal-festivaler i Europa de seneste år, slår vi gerne et slag for enmandshæren Franck Hueso. Hertil var flere fra redaktionen at finde, da Carpenter Brut gæstede Pumpehuset for et lille års tid siden, og det lod det også til, at flere af vores læsere var.

Hueso arbejder med et utal af udtryk, der er stjålet fra diverse guitar-drevne genrer. Ikke mindst 80’er-hard- og sleaze-rock, hvilket både kommer til udtryk i diverse visuals samt Huesos medbragte band, der både tæller trommeslager og guitarist. Er du ikke solgt endnu? Så kan det måske lokke, at store dele af Carpenter Bruts univers ikke overraskende finder inspiration i John Carpenters film og soundtracks. Specielt de horror- og sci-fi-relaterede. Og så nævner vi kun kort, at Ghost pegede på Hueso til at remixe ‘Dance Macabre’.