Sweden Rock Festival 2019 – Guide

Populær
Sweden Rock Festival 2019
Kiss
Ritchie Blackmore's Rainbow
Slayer
Def Leppard
Gorgoroth
Dream Theater
ZZ Top

Med festivalsæsonen så småt i gang går turen i næste uge hinsidan, når Sölvesborg atter indtages af læderveste og garvede rockrotter, der står klar til at hylde fortidens store idoler.

Dato
05-06-2019
Koncertarrangør
Forfatter

Sweden Rock har som vanligt gravet godt ned i rocken og metallens skattekammer og inviterer os ind i tidsmaskinen til en mere simpel periode.

Med nostalgien i højsædet vil vi her guide jer gennem nogle af de vigtigste udpluk af fortidens store ikoner, de dystre afvigere, den mere blandede godtepose og selvfølgelig Sweden Rock Festivals tungeste skyts.

Sværvægterne
Blandt årets store trækplastre har vi Sheffields legendariske popmetallere Def Leppard, der ganske vist udsprang af NWOBHM-tiden, men først for alvor fandt deres udtryk på 'Pyromania' og 'Hysteria', to af 1980'ernes største rockudgivelser, hvoraf sidstnævnte fortsat er et af de bedst sælgende album nogensinde. Bandet er fortsat aktivt, men mon ikke det stadig vil være det velkendte gamle sukker, de drysser over os, når de headliner torsdag aften, efterfulgt af en af de absolut sidste chancer for nogensinde igen at se Slayer, der spiller midnat på festivalens næststørste scene.

Fredag er den eksklusive chance for at se den efter sigende sidste turné med det store Kiss-cirkus. Paul Stanley og Gene Simmons er fortsat de bærende kræfter, der inviterer til teatralsk stadionrock fra svundne tider, og vi krydser fingre for, at fortidens perler fra 'Hotter Than Hell', 'Dressed To Kill' og 'Dynasty' vil tage sig bedre ud i Sölvesborg end de seneste gange, vi har bevidnet Kiss på dansk grund.

Lørdag er det Ritchie Blackmore's Rainbow, der lukker Festival Stage og byder på en af blot fire chancer for at se Blackmore levere klassikerne fra Rainbow-årene på europæisk grund denne sommer, efterfulgt af Behemoth, der lukker Sweden Rock ned med ild, kutter og sikkert også et par moderne klassikere fra satanisten.Det nostalgiske rockhjørne
Tre dage inden Blackmore har Rainbow-diskografien på programmet, gæster hans tidligere forsanger Joe Lynn Turner også festivalen på åbningsdagen. Om der vil være nogle af de samme sange på programmet, må tiden vise. Skid Row spiller samme nat, formodentlig med solide doser udpluk fra den selvbetitlede debut, der i år har 30 år på bagen.

Apropos forsangere på egne veje åbner den tidligere Iron Maiden-forsanger Blaze Bayley hovedscenen næste dag, udelukkende med sange fra de to album, han lavede med dem i 1990erne.

Vil du have din rock mere Texas-støvet, så har ZZ Top utvivlsomt masser af bluesede guldkorn og velskårne soli i ærmet om fredagen, inden Witchfynde byder på diabolsk hard rock fra de spæde NWOBHM-år under de mere intime rammer i Rockklassiker-teltet.

På sidstedagen er det UFO, der afrunder karrieren på deres 50-årsjubilæumturné med 'Lights Out', Rock Bottom' og alle de andre travere fra velmagtsdagene, mens Saxon tilføjer mere metallisk kolorit til programmet halvanden time senere på hovedscenen.De sorte får
I den mere dystre afdeling spiller de aggressive brasilianere fra Krisiun deres debut på Sweden Rock om onsdagen med potent dødsmetal af den tekniske skole, efterfulgt af thrashveteranerne Death Angel, der fortsat holder fanen kørende på trods af momentær dvale i 1990'erne.

Hvis det gerne må smage lidt mere hjemligt, er der også nok af svensk på programmet de efterfølgende dage, hvor Candlemass forhåbentlig gentager successen fra sidst de gæstede festivalen i 2017, mens Arch Enemy, At the GatesAmon Amarth  og Unleashed tilføjer det skud svenskerdød, vi måtte få brug for, når gammelmandsrocken tager overhånd.

Vil du også gerne dopes med lidt sortmetal undervejs, så frygt ej. Batushka viser os, for første gang efter det offenlige ramaskrig, hvad de kan uden deres nu tidligere guitarist, og med et nyt album på trapperne i løbet af i år skal der nok være nye numre på programmet, når de spiller det intime Rockklassiker-telt op fredag aften. Må der gerne være lidt satan med i opskriften, så kan man trygt fortsætte videre til 4Sound-scenen umiddelbart derefter, hvor Gorgoroth fyrer op for deres selvproklamerede true norwegian black metal kort efter midnat.

 

Den blandede godtepose
Er tysk goth power metal lige din ting, så skal Powerwolf nok blive et festligt indslag i de tidlige eftermiddagstimer torsdag. Hvis du vil have mere fest, så skal det også nok blive underholdende om aftenen, når Jack Black og Kyle Grass knepper vores øregange blidt med kultprojektet Tenacious D.
Fredag formiddag står det store opgør mellem LOK og The Night Flight Orchestra, der spiller præcis samtidig, og så må tiden vise, om den svensksprogede groove metal eller Björn Strids AOR-inspirerede partyrock vil trække det længste strå.

Hen på aftenen skal der danses moderne til Disturbed på festivalens næstmindste scene, mens Dream Theater lukker dagen ned efter midnat med prog metal galore. Lørdag åbner ligeledes i det festlige hjørne med Danko Jones' vanlige arsenal af punchy garage rock, og i den mere kuriøse afdeling har det nyligt gendannede Green Jellÿ hevet de gakkede stageprops ud af kælderen og byder på Gwar-agtige, forstyrrede toner fra deres obskure debut 'Cereal Killer Soundtrack' (1993). Vi regner ikke med, at Maynard James Keenan gæster ligesom dengang, men mon ikke de alligevel bekræfter os i, at ”a band with no talent can easily amuse idiots with a stupid puppet show”.