Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sweden Rock Optakt 2016: De symfoniske

Populær
Updated
Sweden Rock Optakt 2016: De symfoniske

Næstefter Tyskland er Sverige det mest oplagte sted at høre power metal, og Sweden Rock har til lejligheden samlet en god portion bands, som enten bør opleves eller undgås.

Dato
05-06-2016
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen (Blind Guardian, Wacken, august 2011)

Avantasia
Øverst i det sylespidse, snebeklædte, dragehærgede bjerg af pligtoplevelser finder man det tyske ensemble Avantasia, der ledes af sangskriver og sanger Tobias Sammet i selskab med flere prominente sangere fra metalscenen, deriblandt Ronnie Atkins fra vores egne Pretty Maids, som vi også håber på at se på scenen denne gang.

Atkins gjorde en fremragende figur på Avantasias syvende udgivelse ‘Ghostlights’, som Devilutions anmelder udråbte til det bedste power metal-album i nyere tid.

(fredag kl. 00:05, Lemmy Stage)
Symphony X
Lige så vigtigt er det at tjekke Symphony X ud. Det amerikanske band er vel nok den klassiske progressive metals bedste kort, efter at Dream Theater kollapsede med seneste udgivelse, og man finder da også hos Symphony X alle de dyder, der hører til af strengedribleri og ekvilibristiske udfoldelser – omtrent uden at der gives køb på sangskrivningen. Læs seneste pladeanmeldelse her.

(lørdag kl. 17:30, Lemmy Stage)
Blind Guardian
Som opvarmning til Copenhell og de selvudråbte tyske barders kun andet besøg i Danmark skal man ikke snyde sig selv for Blind Guardian, der ifølge Devilutions altid sandfærdigt fortællende dragejæger udgav det absolut bedste power metal-album nogensinde med ‘Imaginations from the Other Side’ fra 1995 og måtte skrive en metaldiktator om værket. Da vi så Blind Guirdian på Wacken i 2011, spillede de en koncert, der var værd at huske, og der er stor mulighed for gentagelse i det svenske.

(onsdag kl. 23:40, Sweden Stage)
Er man til letbenet og festlig metal, og er branderten rimeligt godt kørende, er både tyske Gamma Ray og finske Finntroll værd at danse til, men stort, klogt eller legendarisk skal man ikke have forventninger om. For Devilutions udsendte bliver The Hellacopters nok undskyldningen for at misse Gamma Ray (men vi skal nok tænke på jer, Blastbeast, mens vi misser dem!); seneste anmeldelse af dem kan læses her. Læs seneste koncertanmeldelser af Finntroll her og her.

(Gamma Ray - fredag kl. 20:45, Sweden Stage)(Finntroll - lørdag 14.30, Sweden Stage)
Der er til gengæld ingen undskyldning for ikke at gå en kæmpe omvej uden om Epicas rædderlige symfoniske goth metal og heller ikke for fuldstændigt at ignorere Twilights Force og deres irriterende unødvendigt fjollede tilgang til power metal. Dette gælder naturligvis også for Epica på Copenhell, hvor de spiller fredag først på aftenen.

(Epica - fredag kl. 12:00, Lemmy Stage)(Twilight Force - fredag kl. 13:00, 4Sound Stage)
Amaranthe
Mindre fjollet er Amaranthe sikkert i de kredse. Det dansk/svenske seks mand store band fremfører et symfonisk, elektronisk og melodisk inferno. Hele tre sangere må der til, og på trommestolen sidder danske Morten Løwe Sørensen (The Arcane Order, tidl. The Cleansing, Koldborn, Mercenary m.fl.). Med blot tre album bag sig er det imponerende, med hvilken fart bandet har fået succes, især i Japan og USA, men for disse mere tyngdehungrende reportere er det lige klinisk nok. Læs seneste pladeanmeldelse her.

(onsdag kl. 21.00, Sweden Stage)
Eleine

Også Eleine hører til de nyere i klassen. Debutalbummet blev udgivet i sidste år, og de bevæger sig ligeledes i det meget pompøse og symfoniske, men har en knap så hurtig flyven over stepperne som Amaranthe. Der er meget mere Evanescence over det her, hvem end der så udsætter sig selv for at lytte til dét.

(torsdag kl. 21:00, Rockklassiker Stage)