Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 22: Ugens koncerter

Updated
shopped1200-72A2261-21-1558887112

Festivalsæsonen skydes i gang i Udkantsdanmark i denne uge på Kristi himmelfartsdag, hvor der også er Udgårdsfest i hovedstaden, plus det løse rundt i landet.

Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen

Der er Kristi himmelfartsdag på torsdag, hvilket betyder, at nogle har en enkelt helligdag, mens andre har en ekstra lang weekend, da fredagen også tages med. Det er også ugen, hvor to festivaler finder sted. Heavy Agger helt ude vestpå byder velkommen med navne som Cricix, Detest, Artillery, Witch Cross og mange flere. I den modsatte ende af landet (Bornholm og Grønland undtaget, bevares) finder man Udgårdsfest i Pumpehuset, hvor Moonsorrow, Trollfest, Vanir m.fl. fyrer op for folkemetallen i hovedstaden. Begge arrangementer løber over fredag og lørdag. Lige der, hvor folk får løn. Snedigt tænkt af både de gæve vestjyder og hovedstadens driftige arrangører.

Ugen starter dog allerede med koncert mandag, hvor OBN III's og Sun Bather indtager Tape i Aarhus og om tirsdagen Lygtens Kro i København. Onsdag spiller Wacken Metal Battle-deltagerne Death to Seattle på Escobar i Aarhus. Torsdag er der også arrangementer i de to store byer, hvor Monolord giver koncert på Stengade 30, mens Heathe, Kollapse og Sunken spiller på Tape i Aarhus. Næsten samme pakke indtager Alice i København om fredagen, mens Tilvidør, Pretext og Psycolia spiller på Råhuset i København V. Denne fredag er der også The Interbeing og Cold Night for Alligators på Beta ude på Amager. I det jyske er der fredag D:A:D og Dizzy Mizz Lizzy i Silkeborg.

Lørdag fortsætter de to festivaler, men der er også Heathe og Kollapse på Studenterhuset i Aalborg. I Aarhus kigger The Interbeing forbi sammen med Royal Deceit på HeadQuarters, mens der er Skullclub på Posten i Odense. I København er der Club Demonic IV på Beta, hvor Cryosphere, Demolizer og Arsenic Addict spiller. 

Søndagen kan tilbringes med ingen ringere end Uncle Acid & the Deadbeats, hvis seneste koncerter har været på Roskilde Festival i 2016 og Aalborg Metal Festival i 2015. Denne gang er koncerten på Voxhall i Aarhus som punktum for en uge med masser af koncerter på mindst lige så mange spillesteder og lokationer. 

OBN III’s og Sun Bather – mandag 27. maj – Tape, Aarhus
OBN III’s og Sun Bather – tirsdag 28. maj – Lygtens Kro, København
Death to Seattle – onsdag 29. maj – Escobar, Aarhus
Monolord og Disrule – torsdag 30. maj – Stengade 30, København
Heathe, Kollapse og Sunken – torsdag 30. maj – Tape, Aarhus
The Interbeing og Cold Night for Alligators – fredag 31. maj – Beta, Amager
Tilvidør, Pretext, Psycolia – fredag 31. maj – Råhuset, København
Heathe, Kollapse, Den Sorte Død – fredag 31. maj – Alice, København
D:A:D og Dizzy Mizz Lizzy – fredag 31. maj – Friluftsscenen, Silkeborg
Heathe og Kollapse – lørdag 1. juni – Studenterhuset, Aalborg
The Interbeing og Royal Deceit – lørdag 1. juni – HeadQuarters, Aarhus
Cryosphere, Demolizer, Arsenic Addict – lørdag 1. juni – Beta, Amager
Skullclub – lørdag 1. juni – Posten, Odense
Uncle Acid & The Deadbeats – søndag 2. juni – Voxhall, Aarhus

Festivaler:

Heavy Agger Metal Festival 2019 – 31. maj til 1. juni – Agger
Udgårdsfest 2019 – 31. maj til 1. juni – Pumpehuset