Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 23: Ugens udgivelser

Updated
mrspiss self surgery

Årets tyndeste uge venter forude.

Kunstner
Titel
+ Behemoth + Witnesses + Onkel Reje + 16
Dato
01-06-2020
Forfatter

Okay, vi giver op. Corona har vundet. Der kommer næsten ingenting i denne uge, og det meste af det, der kommer, er elendigt. Vi taler her om de få interessante udgivelser, nogle i bunden af det middelmådige, en enkelt af de rigtig dårlige (fordi det er et meget populært orkester) og to andre (fordi vi skal huske at have metalcoren med).

Mrs. Piss – 'Self Surgery' (Alternative rock)
Chelsea Wolfe, der har lavet metalrelateret musik gennem mange år, har slået pjalterne sammen med en person, der hedder Jess Gowrie, og lavet noget støjrock-inspireret musik, hvor man har skruet temmelig meget op for reverben og ned for de fine fornemmelser. Det er dog meget mere spændende end Wolfes seneste plade, så hvis man har alvorlige abstinenser, kan man lytte til det.

Onkel Reje 'Vi har Corona (Til det modsatte er bevist)' (Børneheavy)
I sidste uge udgav børnenes favorit en ny single. Den handler, lige som alt andet, om den verdensomspændende pest, der enten slår dig ihjel via ødelagte lunger eller ved at kede dig ihjel, fordi alt er udsat eller aflyst.

Hør sangen her

Behemoth 'A Forest' (Dødsmetal)
Åh, ja, Behemoth. Nergal har fundet sig en edgy kammerat i den altid opmærksomhedskrævende Niklas Kvarforth fra svenske Shining. De har indspillet et cover af en ellers fremragende sang. Og så har de smidt den to gange i træk på en ep og krydret med to andre numre. Så hvis nogen skulle have bedt om noget af det, så eksisterer det nu.

Witnesses 'Doom II' (Doom metal)
Witnesses skifter mellem at lave ambient og melodisk doom metal (og har også udført et enkelt virkelig godt Marty Robbins-cover), og denne gang får vi mere af den tunge slags. Du skal være forberedt på at komme ned i tempo, når Witnesses sætter sejl til denne cinematiske downer, og du skal nok på forhånd have lidt hang til indiesensibilitet.Gruesome/Exhumed – 'Twisted Horror' (Dødsmetal)
Engang fandtes der et meget vigtigt dødsmetalband. De hed Death, og de var meget dygtige. Faktisk så dygtige, at ingen siden har overgået dem. Det ved Gruesome godt, og derfor har de besluttet sig for at spille musik, præcis som Death gjorde. De udgiver en split med ligeledes amerikanske Exhumed, der er kendt for at pakke politiske tekster ind i blod og indvolde. Det skal nok blive festligt.

Nodus Tollens 'Melancholic Waters Ablaze with the Fires of Loss '(Black metal)
Tidligere i år udgav Nodus Tollens en split med Crown of Asteria. Den kunne vi godt lide, og vi ser frem til enmandsbandet fra Indianas første fuldlængde. Vi forventer atmosfære, skønhed og aggression blandet smukt sammen.

-(16)- 'Dream Squasher' (Sludge)
LA-sludgerne i -(16)- plejer at være kendt for at tæske igennem og spille hårdt og grimt, og vi mindes en fremragende koncert på KB18 sammen med Alkymist og Primitive Man forrige år. Derfor er det desto mere trist at høre første udspil, da det lyder ikke kun vattet, men også temmelig udvandet. Det vides endnu ikke, om -(16)- forsøger at rykke tættere på mainstreamen, men man frygter det værste. På fredag finder vi ud af det.

The Sword 'Chronology 2006-2018' & 'Conquest of Kingdoms' (Stoner/doom)
The Sword, der har lidt af en slem gang kedelighed de senere år, fyrer op for to boxsæt. Det ene, 'Conquest of Kingdoms', omfatter tre lp’er og byder på b-sider, rarities, covers og uudgivne livetracks, og 'Chronology' byder på greatest hits og lidt krymmel fra lp-boxen. Måske noget for samlere og superfans.

Make Them Suffer 'How to Survive a Funeral' (Metalcore)
Hvis du mangler metalcore til dit hvide franskbrød, så er Make Them Suffer mere end leveringsdygtige. Her er beauty-and-the-beast-vokal, hakke-hakke-trommer, tingeling på el-piano, dybtfølt klynkevokal efter et breakdown og sangskrivning, der indeholder mere omkvæd end vers.

The Ghost Inside 'The Ghost Inside' (Metalcore)
Guitarerne lyder tunge her, og bandet har været igennem en meget traumatisk busulykke, så det mindste, man kan gøre, er vel at lytte til pladen på Spotify, så bandet kan få deres $0,006. Det er også, rundet op, omtrent det, en af sangene på albummet er værd. 

 

---

Vorherre bevares.