Uge 44: Ugens koncerter

Watain_Roskilde Festival
Nightwish
Ihsahn

Der er metal over hele landet med store som små navne i den kommende uge, der blandt andet byder på Aalborg Metal Festival, symfonisk metal og årets muligvis største Satan-hyldest.

Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Der er rig lejlighed til at få sin tråd over de næste syv dage for folk i hovedstadsområdet og Jylland. Vil man være tidligt ude, kan man starte allerede i aften, når det australske progband Caligula's Horse spiller på Beta med Circles og I Built the Sky som support.

I Aarhus er der sikker retrorock fra de altid leveringsdygtige tyskere Kadavar, når de spiller på Atlas tirsdag aften. Varm op med at lytte til deres nye liveplade 'Live in Copenhagen', der dokumenterer bandets besøg i Pumpehuset sidste år, og læs vores interview med trommeslageren Tiger her.

Dunkle afstikkere
I København bliver det anderledes mørkt og mystisk, når genrelegenden Ihsahn samme aften går på scenen i Lille Vega. Trods gendannelseskoncerter med Emperor befinder Ihsahn sig i dag langt fra black metallen og har søgt længere og længere over mod synthtung prog på 'Arktis' og senest 'Ámr'. Med sig har han det progressive ekstremmetalband Ne Obliviscaris og den norske post-rock powertrio Astrosaur som support.

Andetsteds i byen kan man høre, hvordan Greg Puciato fra de nu opløste Dillinger Escape Plan og den tidligere Nine Inch Nails-liveguitarist Joshua Eustis leger med electronica i afstikkergruppen The Black Queen, der spiller på Stengade.

Satan i stride strømme
Og så stikker det helt af i weekenden: Aalborg Metal Festival løber af stablen fra torsdag til lørdag og byder på et imponerende lineup bestående af blandt andet Enslaved, Decapitated, Anaal Nathrakh, Gaahls Wyrd, Elder og Manowar-guitarist Ross the Boss foruden nogle af landets største ældre og nyere navne i Illdisposed, Saturnus, Rising og Bersærk.

I København bliver det også vildt, når Satan skal hyldes og kristendommen bekæmpes til årets måske største black metal-koncert. Det bliver med ild, blod, omvendte kors, dobbeltpedal og fræserriff i fuld stil, når den blasfemiske bandpakke Watain, Rotting Christ og Profanatica går på i Pumpehuset. Watain imponerede tidligere i år på Roskilde Festival, og Rotting Christ er blandt genrens bedste livebands.

Andetsteds i byen bliver der også fyret op for det helt store udstyrsstykke, om end i en mere pompøs form, når den symfoniske metals måske største navn i Nightwish vender tilbage til landet og spiller i Valby Hallen, ligesom Within Temptation netop gjorde i sidste uge. Ude på Amager spiller deathcoregutterne i Cabal og Unseen Faith Beta op, mens Livløs, der netop har spillet på Bornholm i weekenden, skruer helt op på Atlas i Aarhus sammen med Billy Boy in Poison og Wrath of Belial.

Oversigt:
Caligula’s Horse + Circles + I Built the Sky, Beta, mandag 29. oktober
Kadavar, Atlas, tirsdag 30. oktober
Ihsahn + Ne Obliviscaris + Astrosaur, Lille Vega, tirsdag 30. oktober
The Black Queen, Stengade, tirsdag 30. oktober
Aalborg Metal Festival, Studenterhuset Aalborg, 1.-3. november
Watain + Rotting Christ + Profanatica, Pumpehuset, fredag 2. november
Nightwish, Valby Hallen, lørdag 3. november
Livløs + Billy Boy in Poison + Wrath of Belial, Atlas, lørdag 3. november
Cabal + Unseen Faith, Beta, lørdag 3. november