Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 8: Ugens koncerter

Updated
-XTD3255-47-1561500705

Der er mest aktivitet i Aarhus og København i ugen, hvor Slipknot og Behemoth gæster Royal Arena, Dawn of Demise er på turné og genrejste Saga gæster Danmark.

Fotograf
Jacob Dinesen

Uge 8. De fleste, udover Nordjylland og enkelte kommuner hist og pist i landet, er vendt tilbage efter vinterferie, og der er masser af koncerter at tage fat i.

Det hele starter allerede i aften, mandag, hvor Nytt Land fra Sibirien spiller med Ættir på Stengade 30 i København. Hvis man har lyst, så er der også 3Teeth fra USA lige på den anden side af vandet på spillesteet Nalen i Malmö.

Tirsdag gæster canadiske Saga så Amager Bio til deres ekstrakoncert. For der er udsolgt samme sted torsdag, og i mellemtiden tager veteranerne forbi Train i Aarhus om onsdagen. Samme onsdag aften er der Ivy Crown og Starset i Pumpehuset i hovedstaden.

Torsdag er den store aften i denne uge. Slipknot og Behemoth indtager Royal Arena med hver deres version af blasfemisk rockmusik, hvorefter weekenden banker på, og der virkelig kommer gang i sagerne. Senest Slipknot var i Danmark var på Copenhell i sommers, og allerede i august kommer de igen når de indtager Smukfest!

I Aarhus spiller Natjager og Ral på HeadQuarters fredag aften, hvis man vil prøve noget alternativt, men ganske populært i metalkredse p.t., mens klassisk dødsmetal i form af  Konkhra gæster Atlas andetsteds i Smilets By. I København spiller Dawn of Demise på Beta, mens Hällas indtager Loppen på Christiania. Der er også MonoType på Lygten Stadion i det nordvestlige kvarter af hovedstaden, mens Ethereal Kingdoms giver koncert i Udlejre Kirke i Ølstykke. 

Lørdag fortsætter Dawn of Demise, denne gang på hjemmebane i Silkeborg, hvor de sammen med Wayward Dawn og Galge indtager CC Silkeborg. Andetsteds i Jylland spiller Skullclub på SG25 i Haderslev, mens København kan prale med Rhapsody of Fire i Beta og Fielding og AlphaBird på High Voltage i Indre By.

Søndag er der så fastelavn, og man skulle tro, at det ville være den perfekte anledning til en masse black metal, men nej. Der må man nøjes med selv at iføre sig krigsmaling og nitter.

Mandag:

Ættir, Nytt Land – Stengade 30, København
3Teeth – Nalen, Malmö

Tirsdag:

Saga – Amager Bio, København

Onsdag:

Saga – Train, Aarhus
Ivy Crown, Starset – Pumpehuset, København

Torsdag: 

Slipknot, Behemoth – Royal Arena, København
Saga – Amager Bio, København

Fredag:

Konkhra, Demolizer, Defecate – Atlas, Aarhus
Natjager, Ral – HeadQuarters, Aarhus
Dawn of Demise – Beta, København
Ethereal Kingdoms, Udlejre Kirke, Ølstykke
Hällas – Loppen, Christiania
MonoType – Lygten Station, København

Lørdag:

Dawn of Demise, Wayward Dawn, Galge – CC Silkeborg, Silkeborg
Skullclub – SG25, Haderslev
Rhapsody of Fire – Beta, København
Fielding, AlphaBird – High Voltage, København

+ See you Next Summer Fest - Scandinavian Sadness - Ungdomshuset, København
Fredag og lørdag